1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Et ve yumurta tüketilirken nelere dikkat edilmelidir?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Suskun tarafından 12 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Et ve yumurta tüketilirken nelere dikkat edilmelidir?

    Çabuk bozulabilen kırmızı et, tavuk, balık gibi besinler uzun süre saklanamadığından buzdolabında saklamak koşuluyla 1–2 gün için*de tüketilmelidir.

    Etler hemen tüketilmeyecekse birer yemeklik şeklin*de, yassı şekilde paketlenmiş olarak normal buzdo*labı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 3–4 ay süre ile dondurularak saklanabilir. Dondurulmuş besinler, çözdürüldükten sonra yeniden dondurul*mamalı, çözülmüş besinler bekletilmeden pişirilme*lidir.

    Çözülme işi, oda sıcaklığında, soba/radyatör üzerinde ve altında, hafif ateşte veya güneşli yerlerde yapılmamalı, buzdolabının alt raf*larında bekletilerek yapılmalıdır.

    Etler pişirilirken haşlama, fırında veya ızgara gibi sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılmalı, kavurma, kızartma, gibi işlemlerden kaçınıl*malıdır.

    Mangalda veya barbeküde et pişirirken et ile ateş arasındaki mesa*fenin en az 10-15 cm olmasına dikkat edilmelidir.

    Kırık, çatlak ve kirli yumurtalar satın alınmamalıdır.

    Yumurta buzdolabında saklanmalı, kullanmadan önce mutlaka yı*kanmalı ve kurulanmalıdır.

    Hastalık etkeni olabildiği gibi bazı vitaminlerin kullanımı*nı da engellediğinden çiğ yumurta tüketilmemelidir.

    Yumurta en fazla 8–10 dakika süreyle haşlanmalıdır. Daha uzun süre haşlanmış yumurtanın sarısı etrafında olu*şan yeşil renk, besin değerinin azaldığının göstergesidir.
     

Sayfayı Paylaş