1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Et ve yumurta tüketilirken nelere dikkat edilmelidir?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Suskun tarafından 12 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.240
    Beğenileri:
    299
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    3.089 ÇTL
    Et ve yumurta tüketilirken nelere dikkat edilmelidir?

    Çabuk bozulabilen kırmızı et, tavuk, balık gibi besinler uzun süre saklanamadığından buzdolabında saklamak koşuluyla 1–2 gün için*de tüketilmelidir.

    Etler hemen tüketilmeyecekse birer yemeklik şeklin*de, yassı şekilde paketlenmiş olarak normal buzdo*labı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 3–4 ay süre ile dondurularak saklanabilir. Dondurulmuş besinler, çözdürüldükten sonra yeniden dondurul*mamalı, çözülmüş besinler bekletilmeden pişirilme*lidir.

    Çözülme işi, oda sıcaklığında, soba/radyatör üzerinde ve altında, hafif ateşte veya güneşli yerlerde yapılmamalı, buzdolabının alt raf*larında bekletilerek yapılmalıdır.

    Etler pişirilirken haşlama, fırında veya ızgara gibi sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılmalı, kavurma, kızartma, gibi işlemlerden kaçınıl*malıdır.

    Mangalda veya barbeküde et pişirirken et ile ateş arasındaki mesa*fenin en az 10-15 cm olmasına dikkat edilmelidir.

    Kırık, çatlak ve kirli yumurtalar satın alınmamalıdır.

    Yumurta buzdolabında saklanmalı, kullanmadan önce mutlaka yı*kanmalı ve kurulanmalıdır.

    Hastalık etkeni olabildiği gibi bazı vitaminlerin kullanımı*nı da engellediğinden çiğ yumurta tüketilmemelidir.

    Yumurta en fazla 8–10 dakika süreyle haşlanmalıdır. Daha uzun süre haşlanmış yumurtanın sarısı etrafında olu*şan yeşil renk, besin değerinin azaldığının göstergesidir.
     

Sayfayı Paylaş