1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Et Yerken Dikkat Edilecek Sofra ve Görgü Kuralları

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 21 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Etler çatal, bıçak yardımıyla yenir. Daha evvelden masaya donmuş olan çatal ve bıçaklar et içindir.
    Yalnız başına çatal ve bıçak kullanılmaz. Çatal sol ele bıçakta sağ ele alınarak kullanılır.
    Eti keserken kendinize en yakın olan parçaya çatalınızı iyice batırmız, sonra bıçakla kesip, çatalla sol elinizi ağzınıza götürüp yiyin. Bıçak katiyen ağza götürülmez Bıçakla bütün parçalar kesilip tabakta bırakılmaz. Ancak yenilecek miktar kadar kesip yemek lâzımdır.
    Sofrada kemik kafiyen emilmemeli ve ele alıp yenmemelidir.
    Ağıza kemik geldiğinde çatala alıp tabağa sessizce ve etrafa hissettirmeden koymalıdır. Sulu et yemekleri yalnızca çatalla yenebilir. Et büyükse yine bıçak ve çatalla yenilmelidir. Büyük ziyafetlerde suya ekmek batırılmamalıdır.
    Eğer mutlaka suya ekmek batırmak istiyorsanız elinizle değil ekmek parçasını çatalın ucuna yerleştirip suya batırılmalıdır. Bunu yaparkende tabağı kaldırmak, eğmek doğru değildir.
     

Sayfayı Paylaş