1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Eti Pişirmenin Püf Noktaları

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 11 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Etinizi pişirmeden önce sinirlerinin öldüğünü mutlaka öğrenin. Sinirleri halen etin içinde diri halde duruyorsa o zaman yiyeceğiniz et dişlerinize ağrı yaparak yemeğinizin tadını kaçırabilir.

    Tava ve ızgarada et pişirilmeden önce mutlaka ısınmasına dikkat ediniz. Yavaş yavaş ısıtırsanız etinizin mundar olmasına sebep olabilir. İstediğini lezzeti alamayabilirsiniz.

    Terbiyesini mutlaka yapınız. Yoğurtlu suda yapılacak olan et terbiyesi yumuşamasını ve tatlanmasını sağlar.

    Terbiyelenen et 4 saat dolapta dindirmeniz daha lezzetli olmasını sağlar.

    Temiz bir et seviyorsanız etinizi pişirmeden önce 20dk boyunca suyun içerisinde bekletiniz.

    Etinizi fırında pişirecekseniz ısı derecesi 180° ideal olacaktır.

    Izgarada pişirilen etin üzerine küçük miktar tereyağı koyarsanız hem daha yumuşak hem daha lezzetli olacaktır.

    Etinizin ortalama kalınlığı en az 1,5cm olmasına dikkat ediniz. Çok ince etler pişirildi takdirde kurur ve tadını unutursunuz.

    Etiniz sertse sirke ve zeytinyağı ile ovaladıktan sonra pişirmek için hazır olacaktır.

    Etiniz 4cm kalınlığında olduğundan dolayı içinin pişmesi biraz zor olacaktır. Bıçakla üstünde ufak tefek delikler açarak iç kısmının da pişmesini sağlayabilirsiniz.

    Yüksek ateşte etleri pişirmek dış kısmının erkenden pişmesine, iç kısmının çiğ kalmasına neden olur. Etinizi kısık ateşte pişirmeniz içinin de pişip lezzetli olmasını sağlar.

    Etinizi pişirirken yağlı kısımlarını atmayınız. Kendi et lezzeti eriyerek etin içine işleyecektir. İlaveten yağ koymanıza hiç gerek yok.

    [​IMG]
     
    YoRuMSuZ bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş