1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Etimek Tatlısı Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve İLkİm* tarafından 22 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. İLkİm*
    Avare

    İLkİm* MaviKuş ~ Özel üye

    Katılım:
    22 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3.474
    Beğenileri:
    153
    Ödül Puanları:
    3.480
    Banka:
    136 ÇTL
    Malzemeler

    - 12 Adet Tuzsuz Etimek

    Şerbeti İçin:

    - 1,5 Su Bardağı Şeker
    - 2 Su Bardağı Su

    Muhallebisi İçin:

    - 1 Litre Süt
    - 6 Yemek Kaşığı Şeker
    - 1 Paket Vanilya
    - 1 Yemek Kaşığı Margarin
    - 5 Yemek Kaşığı Un

    Üzeri İçin:
    - 1 Paket Krem Şanti
    - 1 Su Bardağı Süt (200ml)
    - Ceviz Ya Da Antep Fıstığı

    Hazırlanışı

    2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5–6 dakika Sonra altını kapatın. Genişçe bir borcama 12 tane etimeği dizin. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dökün. 1 litre sütün içine vanilya ve margarin hariç tüm muhallebi malzemelerini koyun. Kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve margarini ilave ederek 2–3 dakika kadar daha karıştırın. Ocağın altını kapatın. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin. Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı bekletin. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur. Krem Şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan tatlının üzerine sürün. Bu tatlıyı 5–6 saat buzdolabında beklettikten sonra servis ederseniz daha iyi olur. Üzerini ceviz ya da Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

    Vişne sosu yapmak isteyenler için

    - 1 su bardağı şeker
    - 500 g çekirdeği çıkarılmış vişne (taze ya da dondurulmuş)
    - 2,5 su bardağı su

    Porsiyon Besin Değerleri:

    Enerji (kcal): 104
    Protein (gr): 2,5
    Yağ (gram): 4,8
    Karbonhidrat (gr): 10,4


    ~ Keşke olsaydı da yeseydim şimdi :P çok çok çoook severim :P
     

Sayfayı Paylaş