1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Etli Brüksel Lahanası Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Malzemeler
    • 1 paket bürüksel lahanası(300-400 gr),
    • 300 gr kuşbaşı dana eti,
    • 1 adet soğan,
    • 1 adet kırmızı biber
    • 2 adet domates,
    • Sıvı yağ,
    • Tuz,
    • Karabiber.
    Etli Brüksel Lahanası Yapılışı

    [​IMG]

    Soğanı ve kırmızı biberi ince ince doğrayalım.
    Domatesleri küp şeklinde ince olacak şekilde doğrayalım.
    Tencereye sıvı yağı, soğanları koyup, soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
    İçine kuşbaşı etleri ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
    Etlerin pişmesine yakın kırmızı biberleri, domatesleri, tuz, karabiberi ilave edip, karıştıralım.
    Brüksel lahanalarını yıkayıp, tepe kısımlarından biraz keserek ayıklayalım.
    Daha sonra brüksel lahanalarını buharda ya da su da haşlayalım.(çok haşlamamaya dikkat edelim çok haşlanırsa dağılır)
    Haşlanan brüksel lahanalarını etin içine ekleyip, hafifçe karıştıralım.
    Etli Brüksel Lahanasını 1-2 dakika daha pişirip, servis yapalım.
     

Sayfayı Paylaş