1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Etli kabak dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.004
    Beğenileri:
    559
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    4.192 ÇTL
    6 kabak
    1 çorba kaşığı yağ
    tuz
    1 iri domates ince kıyılmış
    1,5 Su bardağı su
    tuz
    Dolma İç Malzemesi;
    300 gr. dolamlık kıyma
    yarım su bardağı ıslatılmış pirinç
    2 orta boy ince kıyılmış soğan
    tuz
    karabiber
    yarımşar demet nane, dereotu, maydanoz
    dörtte üç su bardağı su
    1 çorba kaşığı salça

    Önce iç malzemelerinin hepsi iyice karıştırılarak hazır hale getirilir. Daha sonra kabaklar ortadan ikiye bölünür, kabukları kazınır, içi oyularak hazırlanan iç içine doldurulur. Yassı bir tencereye dizilir. Domates serpilir, suyu ve yağı konularak pişirilir.
     

Sayfayı Paylaş