1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Etli Milföylü Börek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 27 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler,

    10 adet milföy hamuru

    1 su bardağı haşlanmış bezelye

    2 adet orta boy havuç

    500 gram dana kuşbaşı et

    1 yemek kaşığı doğranmış dereotu

    1 çay kaşığı kekik

    1 çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı tuz

    1 adet yumurta sarısı

    1 tatlı kaşığı sıvıyağ

    Hazırlanışı,

    Börek harcını hazırlamak için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın.

    Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak kavun.

    Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde incecik doğrayın.

    Bezelye, havuç ve baharatları tencereye ilave edin.

    Yaklaşık 5 dakika pişirin tencereyi ocaktan indirin.

    Dereotunu ekleyip karıştırın ve etin soğuması için bekletin.

    Orta derinlikte ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayın.

    Tabanı ve kenarlarını milföy hamuruyla kaplayın.

    Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın.

    Üzerini milföy hamuruyla kapayın.

    Yumurta sarısını böreğin üzerine sürün.

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

    Pişen böreği fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin.

    Ilınan böreği fırın kabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.
     
  2. genuine

    genuine Katılımcı

    Katılım:
    22 Kasım 2012
    Mesajlar:
    114
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    producer
    Yer:
    Karşıyaka
    Banka:
    0 ÇTL
    kıymalı milföy güzel olur mu sizce?
     
  3. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    Tarifini doğru yaparsanız neden olmasın :)
     
  4. genuine

    genuine Katılımcı

    Katılım:
    22 Kasım 2012
    Mesajlar:
    114
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    producer
    Yer:
    Karşıyaka
    Banka:
    0 ÇTL
    tarifinizi sizin yapmanız gerekmez mi?:) benim elimdeki malzemeler bunlar sadece:) yapsam güzel olur mu ki?kıymalı börek gibi birşey olur en kötü herhalde:)

    :) yemek yapabiliyor musun peki?
     
  5. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    Bu sizi ilgilendirmez.
     

Sayfayı Paylaş