1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Etli Pırasa Dolması (2) (6 Kişilik)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 8 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    MALZEMELER
    Pırasa 6 adet 1200 gram
    Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
    Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
    Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
    Soğan 2 orta boy 120 gram
    Maydanoz 1 demet 60 gram
    Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
    Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
    Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
    Yumurta 1 adet 50 gram
    Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram


    HAZIRLANIŞI
    Pırasaları ayıkla, yıka, beyaz kısımlarını 5-6 santimetre boyunda kes. Diğer yandan tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat. Pırasaları kaynayan suya ekle, hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 10 dakika haşla, kevgirle haşlama suyundan al, orta kısımlarını, parmakla iterek çıkar.
    Pirinci yıka, süz. Soğanı soy, yıka, maydanozu ayıkla, her ikisini de ince ince doğra. Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır. Tek kat halindeki büyük pırasa yapraklarını bu içle doldur. Uç kısımlarında yarım parmak boşluk bırak.
    Küçük parçaları yayvan bir tencerenin dibine yay, üzerine doldurulmuş pırasaları yerleştir. Haşlama suyunu kaynat, dolmaların üzerine yavaşça gezdir. Ağzını kapat ve pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.
    Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırp. Dolmaları suyun içinden alıp, servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
    Enerji 258 cal
    Sodyum 834 mg Protein 12.3 g
    A Vitamini 636 iu Yağ 11.6 g
    Tiamin 0.23 mg Karbonhidrat 27.4 g
    Riboflavin 0.19 mg Kalsiyum 107 mg
    Niasin 3.03 mg Demir 2.94 mg
    C Vitamini 19 mg Fosfor 170 mg
    Çinko 2 mg
    Kolesterol 70mg
     

Sayfayı Paylaş