1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Etli yeşil domates dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    1500 gram yeşil domates
    2 adet yumurta
    600 gram et
    1 kaşık un
    4 kaşık pirinç
    1 demet maydanoz
    3 baş soğan
    yarım limon
    2 kaşık sadeyağ
    Yeteri kadar tuz ve karabiber.

    Domatesler içleri çıkarılıp hazırlanır. Et bir kez makineden çekilir. İçine yıkanmış, temizlenmiş pirinç, iki ince kıyılmış soğan, maydanoz, karabiber, tuz, ik kaşiık su ilâve edilerek halledilir. Domatesler doldurulur, pişecek kaba yerleştirilir. Bir kap içinde yağla soğan kavrulur. Domatesin üzerine holca su ile dökülür. Orta ateşte pişirilir. Bir kap içinde iki yumurta şansı, yarım limon, bir kaşık un, yarım bardak soğuk su, yumurta vurma -teliyle iyice çırpılır. Üzerine kaynamış domates suyu ilâve edilerek pişirilir, domates dolmasının üzerine süzülür
     

Sayfayı Paylaş