1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Etteki Kimyasallar Damarlarınızı Tıkıyor!

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve Papatya tarafından 8 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.309
    Beğenileri:
    5.866
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.572 ÇTL


    Nature Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırma, kırmızı ette bulunan kimyasal bir maddenin kalp hastalıklarına yol açtığını ortaya çıkardı.

    Bilim adamları, kırmızı ette bulunan kimyasal bir maddenin kalp hastalıklarına yol açtığını buldu. Nature Medicine dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, kırmızı ette bulunan karnitin maddesinin bağırsaklardaki bakteriler tarafından parçalanması, kolesterol düzeyinin yükselmesine neden olan zincirleme tepkiye yol açıyor.

    VEJETARYENLERDE BU MADDEYE AZ RASTLANIYOR

    Araştırmayı yöneten Cleveland Klinik’ten Stanley Hazen, parçalanan karnitin maddesinin karaciğerde TMAO adı verilen kimyasal bir maddeye dönüştürüldüğünü, kana karışan TMAO maddesinin ise damar tıkanıklığına neden olduğunu söyledi.
    Araştırmaya katılanlardan kırmızı et tükettikten sonra kan örneği vermeleri istendiğini belirten Hazen, bu kişilerde kırmızı et yedikten sonra TMAO düzeyinin yükseldiğine dikkati çekti. Hazen, vejetaryenlerin bağırsaklarında karnitini parçalayan bakterilere daha az rastlandığını, hayvansal gıda tüketmeyen bu kişilerde TMAO düzeyinin de son derece düşük olduğunu ifade etti.

    PROBİYOTİK YOĞURT TÜKETİLMELİ


    Araştırmaya aralarında vejetaryenlerin de bulunduğu 2 bin 595 kişi katıldı. Her gün düzenli olarak kırmızı et tüketenlerde, kalp hastalıklarına bağlı ölüm oranının yüzde 13 oranında daha fazla olduğu belirlendi. Karnitini parçalayan bakteri sayısını azaltmanın TMAO’nun zararlı etkilerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğuna işaret eden Hazen, bağırsaklardaki bakteri dengesini değiştirmek için sık sık probiyotik yoğurt tüketilmesi gerektiğini söyledi.

     
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş