1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ev Ekmeği Yapımı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve jeriko tarafından 12 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.268
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    314 ÇTL
    EV EKMEĞİ

    Malzemeler:

    1.5 su bardağı beyaz un
    2 su bardağı kepekli un
    1 çay bardağı mısır unu
    1 su bardağı süt
    1 çay bardağı su
    1,5 çorba kaşığı yoğurt
    1 paket instant maya
    1 çorba kaşığı mısıryağı
    1 çorba kaşığı pekmez

    Yapılışı

    Derin ve geniş bir kabın içine ılık süt ve su karışımını dökün. Pekmez, maya, yoğurt ve mısıryağını da ekledikten sonra azar azar unu ilave ederek karıştırın. Seçtiğiniz su bardağına göre unu verdiğim miktardan biraz daha fazla veya az kullanmanız gerekebilir. Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur kıvamına gelince 5-6 dakika kadar yoğurun. Üzerini başka bir kapla veya bir havluyla örterek oda sıcaklığında en az 1 saat kadar bekletin. Ekmeği pişireceğiniz fırın kabının sadece dibini hafif yağladıktan sonra hamuru kaba yayın. Bir bıçakla baklava dilimi şeklinde keserek üzerinin şekilli kabarmasını sağlayabilirsiniz. Bu kabın içinde fırını çalıştırmadan 25-30 dakika kadar daha bekletin. Daha sonra 180°C'deki fırında ekmeğin üzeri ve altı kızarana kadar pişirin. Ekmeği soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

    Öneriler:

    • Ekmeği sadece kepek unu, beyaz un veya çavdar unu ile yaparak değişik lezzetler yaratabilirsiniz.
    • İnstant maya yerine kuru veya yaş maya kullanabilirsiniz.
    • Dilerseniz ekmeğin hamuruna zeytin dilimleri, susam, ince kıyılmış ceviz içi gibi malzemeler ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz.

    Alıntı
     
  2. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    Ekmek makinam yanana kadar idare ettim ama normal fırında bu tarifi deneyebilirim.
     
  3. Gizemli Cadi

    Gizemli Cadi Forum Gururu

    Katılım:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.531
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    1.880
    Meslek:
    Öğretmen diyolar bana sıradışı olsamda
    Yer:
    Cadilar FAN Klüp
    Banka:
    7 ÇTL
    Bu ekmeği fırından çıkardıktan 5 dakika sonra üzerine margarin sürüp sıcak sıcak yeyin..İsteyen istediğini de ilave edebilir..Ev ekmeğinin kokusunu ve tadını çok iyi hatırlıyorum çocukluğumdan..
     
  4. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.268
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    314 ÇTL
    Margarin mi? Bence tereyağı çok daha leziz olur.
     
  5. Gizemli Cadi

    Gizemli Cadi Forum Gururu

    Katılım:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.531
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    1.880
    Meslek:
    Öğretmen diyolar bana sıradışı olsamda
    Yer:
    Cadilar FAN Klüp
    Banka:
    7 ÇTL
    Seni mi kırıcam tereyağ olsun...:confused:;H;S;U=B=H:P
     

Sayfayı Paylaş