1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ev Yapımı Acı Biber Turşusu

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 2 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL

    Malzemeler: 1.5 lt'lik kavanoz için,

    500 gr. acı sivri biber
    900 gr. domates
    10 adet iri dişli sarmısak
    10 adet tane karabiber
    2 yemek kaşığı salamura tuzu
    125 ml. üzüm sirkesi
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 avuç kereviz yaprağı



    Tarif:

    Sivri biberleri teker teker yıkayın, sirkeli su içinde biraz bekletip, tekrar sudan geçirin. Saplarını kesin. Kağıt havluyla iyice kurulayın.
    Domatesleri yıkayın. Ortadan ikiye kesip, geniş bir cam kabın içine rendeleyin.
    Sarmısakların kabuklarını soyun. Sirkeli sıcak su içinde biraz bekletin. Yıkayıp, ince ince dilimleyin. Domateslerin üzerine ekleyin.
    Karabiberleri yıkayın. Sirkeli sıcak su içinde biraz bekletin. Yıkayıp, kurulayın. Domateslerin üzerine ekleyin.
    Salamura tuzunu ve ve üzüm sirkesini de domateslerin üzerine ekleyin. Hepsini, temiz bir kaşıkla karıştırın.
    Daha önceden iyice yıkayıp, durulayıp, süzdürdüğünüz kavanozun, dibine toz şekeri serpiştirin. Domates sostan birkaç kaşık dökün. Üzerine biberleri dizin. Kaşıkla üzerine bastırın ki hava boşluğu kalmasın. Bu şekilde biraz sos, biraz biber, bütün kavanozu iyice sıkıştırarak doldurun. En üste kereviz yapraklarını koyun. Kalan domates sosu üzerine dökün. Eğer domates sos yeterli gelmediyse, üzüm sirkesiyle kavanozu, ağzına kadar iyice doldurun. Temiz bir cam tabakla veya başka birşeyle ağırlık yapın ki sebzeler sosun dışına çıkmasın.
    Kavanozun kapağını iyice kapatın. Sosun taşma olasılığına karşı, altına bir tabak koyun. Güneş görmeyen, serin bir yerde biberler sararana kadar bekletin. 8 ila 15 gün arasında turşunuz olacaktır. Turşuyu her zaman temiz bir maşayla, suyunu da temiz bir kaşıkla alın. Elinizi sokmayın.
     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    offf bu tam benlik,acı ve turşu iki kelimeyi yan yana görmek büyük keyif veriyor,yemesi de ayrı bir keyif tabi:)
    annem bu kışa çok yapmıştı,hepsini ben yedim desem abartmış olmam:)
    birde burda samandağı biberi var,ince uzun,acısı dillere destan onunla yapılırsa(acı sevenler için)daha iyi oluyor:D
     

Sayfayı Paylaş