1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ev Yapımı Şeftali Meyve Suyu

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve muhsint tarafından 22 Eylül 2011 başlatılmıştır.

  1. muhsint

    muhsint Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    20
    Banka:
    0 ÇTL
    MALZEME
    • 3kg şeftali
    • 2,5 lt su
    • 400 gr şeker

    YAPILIŞI
    Şeftaliler, yıkanır kabukları ve çekirdekleri çıkarılır. Derin bir tencereye rastgele doğranır. Üzerine su eklenerek , şeftaliler yumuşayana kadar kaynatılır. Yumuşayan şeftaliler blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. Üzerine şeker eklenerek 10 dk daha kaynatılır ve önceden kaynatılarak strelize edilmiş kavanozlara pay edilir. Kavanozların ağzı sıkıca kapatılarak ters çevrilir ve böylece soğutulur. Soğuyan kavanozlar serin ve kuru bir ortamda muhafaza edilir.

    Kullanılmak istendiğinde meyve suyuna bir miktar su ve buz konularak servis yapılır.
     

Sayfayı Paylaş