EVDE AKİDE ŞEKERİ

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
Katılım
15 Eyl 2014
Mesajlar
5,902
Beğeniler
6,547
#1

Osmanlılardan günümüze kalan akide şekeri, mevlüt ve bayramların vazgeçilmezidir. Her ne kadar hazır olarak satılsa da kendi doğal önteminizle ve daha tatlı olarak evde yapabilirsiniz.
Malzemeler
  • 1125 gr. toz şeker
  • 500 gr. su
  • Yarım bir limonun suyu
  • 50 gr. loğusa şekeri (Reklendirmek için)
  • İsteğe bağlı olarak gül suyu veya tarçın (Koku için)
Tarif
  • Bir tencereye şeker ve suyu koyun.
  • Kaynamaya başlayınca loğusa şekerini ekleyin.
  • İyice köpürene kadar kaynatın.
  • Kontrol için soğuk suya bir miktar kaynayan şuruptan atın ve cam gibi berrak olur ve sertleşirse ocağı söndürün.
  • Mermer tezgahınızı sıvı yağla yağlayın ve kaynamış olan şerbetinizi tezgaha dökün.
  • Metal bir kürek veya spatulayla kenardan ortaya doğru getirin.
  • Ortaya iyice toplanan şekeri rulo haline getirin ve makasla istediğiniz şekillerde keserek küçültün
 
Son düzenleme:
Top