1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Evde Bulunması Gereken Yiyecekler

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Papatya tarafından 13 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.924 ÇTL


    Mutfak dolaplarınızı sağlıklı yiyeceklerle doldurursanız zayıflamanıza yardım olur.

    Bitkiler & Baharatlar

    Chili tozu Konjesyonu rahatlatır.
    Tarçın Kan şekerini düzenlemeye yarar. Çaya karıştırabilirsiniz.
    Kimyon Bağışıklık sistemini güçlendirir.
    Kekik Diğer çeşit bitkilerden 20 kat daha fazla antioksidan içerir.
    Kırmızıbiber (Paprika) Lezzetli ve C Vitamini bol bir tavuk için pişirmeden önce üstüne bir tutam atın.
    Kırmızı pul biber Metabolizma hızlandırıcı etkiye sahip.
    Biberiye Lezzetli bir tavuk ve somon balığı için ideal.

    Yağlar & Sirkeler

    Balzamik sirkesi Normal sirkeden daha tatlı lezzetli ve düşük kalorili.
    Kanola yağı Kalbe yararlı tekli doymamış yağ asitleri içerir. Hafif tadı ocak ve fırında yemek pişirmek için ideal.
    Zeytinyağı Salata ve dipsoslar için sızma olanı kullanabilirsiniz.
    Kırmızı veya beyaz şarap sirkesi Salatanın vazgeçilmezleri olan bu sirkeler ayrıca sebzelere canlılık katar.

    Tahıllar

    Esmer pirinç Beyaz pirinçten altı kat daha fazla lif içerir.
    Ekmek kırıntısı Bu çıtırlar, fırınlanmış tavuğa kızartılmış havası verir.
    Kepekli kuskus Servis başına yedi gram lif içermesiyle makarna ve pirince güzel bir alternatif oluşturur.
    Kepekli un Normal un isteyen tariflerde yarısını kepekli unla değiştirerek kullanabilirsin.
    Kepekli makarna Normal olanlardan iki kat daha fazla lif içerir.
    Kepekli tortilla Düşük kalorili olanları normal ekmeğe ideal bir alternatiftir.

    Soslar & Marine Sosları & Ekmek Üstleri

    Elma sosu(doğal) Sağlıklı tarafının yanı sıra fırın yemeklerinde yağa daha iyi bir alternatif. Tariflerde kullanılan yağın yarısı yerine elma sosu kullan.
    Humus Protein ve lif kaynağı.
    Soya ve/veya teriyaki sosu(düşük sodyumlu) Tat katmak için düşük kalorili bir yol.
    Domates sosu(şeker katkısız) Kansere karşı savaşan likopen içerir.

    Balık & Tavuk

    Tavuk Yağsız olan göğüs etlerini tercih et.

    Midye Mineral bakımdan mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca linguine için klasik bir sos malzemesidir.
    Yengeç eti Kalroi bakımından oldukça düşüktür.
    Somon Salata veya sandviçler için hem leziz bir seçenek hem de çpk iyi bir omega-3 kaynağı.
    Ton balığı (light ve suda) Su paketli ton balığı yağla paketlenmiş olanlardan çok daha az kalori içerir.

    Çorbalar

    Fasulye ve sebze çorbası Acil hazırlanması gereken yemekler için ideal.
    Az yağlı kremalı tavuk Tavuk ve pirincin üstüne sos olarak kullanmayı da deneyebilirsin.
    Tavuk/et suyu Et, tavuk ve sebze. Pirince tat katmak için su yerine kullanabilirsin.

    Çerezler & Ezmeleri

    Badem ezmesi Fıstık ezmesine alternatif bir lezzet.
    Badem Açlığı önleyici bu bağışıklık güçlendiriciler birer protein bombası.
    Fıstık ezmesi Klasik bir sandviç içeriği olmasının yanı sıra elma dilimleri, muz ve kereviz saplarıyla da iyi gidiyor.
    Ayçiçeği tohumları E Vitamini deposu. Salata, çorba ve kahvaltılık gevreklere ekleyebilirsin.
    Ceviz Birkaç tane parçala ve salata, yoğurt ve kahvaltılık gevreklere ekleyebilirsin.

    Meyveler & Sebzeler & Baklagiller

    Meyveler

    Konserve veya kavanoz Mandalina, şeftali, ananas. Şuruplu olanları tercih etmeyin. Salata veya sade yoğurda karıştırarak ya da olduğu haliyle tüketebilirsiniz.
    Taze ve/veya kurutulmuş Elma, kayısı, muz, turunçgiller, üzüm ve kuru üzüm.
    Dondurulmuş Tüm böğürtlenler, kiraz ve vişne. Yoğurt ve buzla karıştırarak leziz bir smoothie yapabilirsin.

    Sebzeler


    Konserve veya kavanoz Enginar, mısır, sarımsak, yağlar,domates
    Taze Pancar, kereviz, soğan, patates, taze soğan, tatlı patates. Tamamı uzun ömürlüdür ve saklanabilir.
    Donmuş Kuşkonmaz, brokoli, Brüksel lahanası, havuç, ıspanak ve karşımları.

    Baklagiller

    Konserve, düşük sodyumlu Siyah, kuru fasulye, bezelye, barbunya ve kırmızı fasulye;
    Börülce nohut ve mercimek protein ve lif bakımından mükemmel kaynaklardır. Sodyum içeriğini azaltmak için önce durula, sonra kepekli tortillaya sar veya salata, çorba ve makarnalara ekleyebilirsin.
    Donmuş Yeşil fasulye, soya fasulyesi.
     
  2. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    Midye Mineral bakımdan mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca linguine için klasik bir sos malzemesidir.

    bu hafta 200 kadar yemişimdir tahminimce:)
     
  3. İki nokta

    İki nokta Üstat

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    1.417
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    1.130
    Yer:
    Hayy'dan..
    Banka:
    1 ÇTL
    Konuya midye dolma yazmak için girmiştim vala..
     

Sayfayı Paylaş