1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

Forumda "YAZ" konulu resim yarışması düzenledik. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Evde Leblebi İmalatı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve jeriko tarafından 30 Ekim 2009 başlatılmıştır.

  1. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.265
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    510 ÇTL
    HAZIRLANIŞI

    Leblebi yapılacak nohut, taş, toprak, çöp gibi artıklardan arıtılır. El eleği ile de boylarına göre nohut ayrımı yapılır ve kavrulur..

    Tavlama denilen birinci kavurmadan sonra, sıcak olarak, naylon olmayan çuvallara konularak iki gün dinlendirilir. Bu sürede birbirini pişirir.

    İkinci kavurma yapılarak yine çuvallarda iki gün daha bekletildikten sonra kuru bir yere serilerek 15-20 gün dinlendirmeye bırakılır. Bu dinlendirme süresiı az olursa, nohut leblebi olunca lezzetsiz olur.

    Birinci tavlamada yeterli şekilde kavrulmayan nohut son kavrulmada bölünerek kırığı çok olur. Bu kırık nohut tekrar kavrularak kırık leblebi yapılır.

    Son tavlamadan sonra, bir teneke nohut alınarak üzerine bir miktar su serpilerek çuvala konulur. Nemlendirilmiş nohut çuvalda bir gün bekler ve üçüncü kez kavrulur. Bu kavurmada nohudun kabukları soyulur.

    Bir veya iki gün sonra isteğe göre bu leblebi yeniden kavrularak tam leblebi olur ve yenilecek kıvama gelir.

    Afiyet olsun!

    Alıntı

     
Benzer Konular
  1. ilkersalum
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    819
  2. Suskun
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    1.999
  3. ZeyNoO

    Leblebi Tozu

    ZeyNoO, 10 Temmuz 2011, Paylaşıldığı Yer: Nostalji
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    717
  4. cemree
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    908
  5. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    413
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş