1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Evde Ramazan Pidesi Yapımı

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve aslann tarafından 1 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. aslann
    Ruhhastasi

    aslann Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!

    Katılım:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    6.970
    Beğenileri:
    499
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    MAVİ
    Banka:
    115 ÇTL
    [​IMG] [​IMG][​IMG]
    Pide hamuru malzemeleri

    1.5 su bardağı süt (ılık olacak)
    1 su bardağı su
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    5.5 su bardağı un(silme olacak)(1 bardağı kepekli un olabilir)
    1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
    Seviyorsanız 1 çay kaşığı mahlep

    Üzerine sürmek için:
    1 Yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı su
    1 tatlı kaşığı yoğurt
    Bolca susam ve çörekotu


    RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

    Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun. Hamur
    Üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 20 dakika daha bekletin. kıvamına geldikten sonra 10 dakika daha yoğurmaya devam edin.
    Hamuru 2 veya 3 eşit parçaya bölün. Her parçayı unlu bir zemine alıp el
    inizi de unlayarak hamuru önce düzgün bir yuvarlak haline getirin.
    Sonra yapabiliyorsanız elinizle çekiştirerek, yapamıyorsanız merdane yardımıyla yuvarlak veya oval pide şeklinde 2cm. kalınlığında açın.
    Elinizi ıslatarak önce kenar kısımlara, sonra orta kısma bastırarak küçük kareli veya baklava dilimi gibi şekiller verin. Çok hafif bastırmayın ki, pişerken, şekiller kaybolmasın
    Şekillendirdiğiniz hamuru unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta, su ve yoğurt karışımından sürüp, bolca susam ve çörekotu serpin. 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
    200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız pidelerin üzerine su serpiştirip pamuklu bir beze sarın. 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet şifa olsun.
     
  2. cemree
    Eğlenceli

    cemree =)=) Süper Moderatör

    Katılım:
    16 Şubat 2011
    Mesajlar:
    12.004
    Beğenileri:
    3.730
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.170 ÇTL
    Evde yapmakta güzeldir elbet ama iftar vaktinden 1 saat öncede fırında o sırayı bekleyip elini yaka yaka onu eve getirmeninde ayrı bir tadı var yaa :kik
     

Sayfayı Paylaş