1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Evde Yapılan Dondurmalar

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 7 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Evde Yapılan Dondurmalar

    Ev hanımları piyasadaki dondurmaları buzdolabının buzluk kısmında da yapabilirler. Yalnız sütlü dondurmalara çikolata olsun vanilya olsun, fıstık olsun beher kg. süte 5 gr. salep koymak mecburiyetindedirler.
    En basit şekliyle salebi şekerin içine iyice karıştırıp sütün içine süt kaynadıktan sonra karıştırınız. Eğer yalnız salebi ilâve ederseniz dağıtmaz, parça parça olur.
    Meyvalı dondurmalar ise beher kg. dondurma harcına 2 yaprak erimiş jelâtini ilâve etmelisiniz. Şu şekilde: jelatini bir saat soğuk suda ıslayınız. Sudan süzülmüş olarak çıkarıp küçük bir kapta hafif ateşte eritip doadurma harcına karıştırınız.
    Hangi dondurmayı arzu ederseniz hazırladıktan sonra soğuk olarak buzdolabınızda buz yapma kısmına koyup, her 30 dakikada bir kere karıştırarak dondurabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş