1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Evlenme İşlemleri

Konusu 'Aşk' forumundadır ve Mavi Gül tarafından 3 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. Mavi Gül
    Avare

    Mavi Gül ѕση_¢ıqℓıк Özel üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.647
    Beğenileri:
    375
    Ödül Puanları:
    3.730
    Yer:
    Misafir Sevmez
    Banka:
    677 ÇTL
    Evlenme İşlemleri
    İki Türk vatandaşı arasında:


    Nüfus hüviyet cüzdanları,
    Pasaportlar,
    Üçer adet fotoğraf.
    Başvuru, erkeğin oturduğu yer Başkonsolosluğuna şahsen yapılır.

    Türk Vatandaşı ile yabancı veya çifte uyruklu arasında:
    Türk vatandaşından:

    Nüfus hüviyet cüzdanı,
    Pasaportu.

    Yabancıdan veya çifte uyrukludan :

    Kimlik belgesi (Personal Ausweis),
    Doğum belgesi (Internationale Geburtsurkunde),
    Bekar olduğuna dair belge veya kesinleşmiş boşanma kararı (boşanmış ise) veya ölüm belgesi (eşi ölmüş ise).
    İkametgah belgesi (Meldebescheinigung)
    Başvuru, Türk vatandaşının kayıtlı olduğu yer Başkonsolosluğuna şahsen yapılır.
    Yukarıdaki belgelere ilaveten, kişilerin durumlarına göre aşağıdaki belgeler de istenir:
    Reşit olmayanlar için:
    Anne-baba izni (muvafakatname),
    Anne-baba boşanmış ise, velayete ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararının aslı veya tasdikli fotokopisi,
    Anne-babadan biri ölmüş ise, bununla ilgili belge.
    Boşanan vatandaşlardan, kesinleşmiş mahkeme kararı veya tasdikli fotokopisi,
    Kadınlarda, iddet müddetinin kaldırıldığına dair mahkeme kararı.

    Önemli !

    Türk kanunlarına göre boşanan kadınlar, boşanmanın kesinleştiği tarihten itibaren 300 gün geçmeden yeniden evlenemezler. "İddet müddeti" denilen bu zamanı doldurmadan evlenmek isteyenler, bu bekleme süresini Türkiye'den bir mahkemeye başvurarak kaldırtabilirler.
    Kanunlara göre, erkek ve kızlar 18 yaşını doldurduklarında reşit sayılırlar. Erkekler 17, kızlar 15 yaşını bitirince, anne-baba izniyle evlenebilirler.
    Erkek 15 yaşından büyük ve 17 yaşından küçük, kız 14 yaşından büyük ve 15 yaşından küçük ise, ancak mahkeme kararı ile evlenebilir.
    Konsolosluklarda, sadece iki Türk vatandaşı evlenebilir. Evleneceklerden birinin yabancı uyruklu veya çifte uyruklu olması halinde, evlenme Alman makamında yapılır. Evlenme aktinden sonra, evlenme belgesinin bir adet aslının, en geç bir ay içinde konsolosluğa gönderilmesi lazımdır. Evlenme başvurusu, evleneceklerden birinin çifte tabiyetli olması halinde sadece Türk vatandaşı olanın bağlı olduğu Başkonsolosluğa yapılır. Her iki tarafın çifte uyruklu olması halinde evlenme bildirimi erkeğin bağlı olduğu Başkonsolosluğa yapılır. Bir ay içinde bildirilmeyen evliliklerde, geç bildirmekten dolayı ceza alınmaktadır.​
     

Sayfayı Paylaş