1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Evlilikte Mutfak Keyfi Başkadır

Konusu 'Aşk' forumundadır ve Papatya tarafından 30 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    Çiçeği burnunda çiftler, kendi zevklerine göre dayayıp döşedikleri evlerinde birlikte bir şeyler yapmaktan ve yaratmaktan büyük zevk alırlar. Bu nedenle vakitlerinin önemli bir kısmı da mutfakta geçer. Çünkü birlikte yemek yapmak, sofra kurmak ve romantik bir akşam yemeği yemek genellikle çiftler için büyük bir keyiftir. İşte bu nedenle mutfağın doğru bir şekilde dekore edilmesi çok önemlidir. Mutfak gibi kolayca dağılabilen mekanlar için düzen sağlamanın değişmez kuralı; ortada biriken eşyalar için bir yer organize etmektir.

    Kullanım Sıklığı Önemli

    Pratik, akılcı ve fonksiyonel çözümler; evin en kolay dağılan ve karışan bölümü mutfakta kalıcı bir düzen sağlamanıza yardımcı olur. Mutfağınızın yerleşimini planlarken, özellikle günlük ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız, hangi malzemeyi ne sıklıkta kullandığınızı belirlemeniz; düzen açısından önemli detaylardır. Örneğin en sık kullandığınız elektrikli ev aletleri, yiyecek kutuları ya da kavanozlar için tezgah üstünü değerlendirebilirsiniz. Ancak yeterince alanınız yoksa, duvara monte edeceğiniz açık raf sistemleri de işinize yarayabilir. İşte işlevsel bir mutfak düzeni için dikkat etmeniz gereken püf noktaları:

    Rustik tarzda bir mutfağınız varsa; gıdalarınızı kavanoz ve kutuları ile birlikte raflı dolap yerine tel dolap ya da çekmecelerde saklayabilirsiniz. Böylece hava sirkülasyonu sağlanmış olduğu ve kavanoz ile kutular direkt ışık görmediği için yiyecekleriniz çabuk bozulmaz.

    Kiler dolapları için en doğru yerleşim yeri; alt dolapların bitimi ya da köşelerdir. Kiler dolaplarda özellikle kayar kapak tercih ederseniz, içine ulaşmanız daha kolay olur.

    Kavanozlar, kuru gıda kutuları, makarna ve bisküvi paketlerini dolap içi çekmecelere koyarsanız; hem daha sağlıklı saklamış olursunuz, hem de kullanım tarihlerini daha iyi takip ederek yiyecek israfını önleyebilirsiniz. En üst raflara daha az tercih ettiğiniz ürünleri yerleştirebilirsiniz.

    Her Yeri Değerlendirin

    Tam çekilebilen çekmece sistemleri dolap derinliklerinde yüzde 100 kullanım sağlayarak, atıl alanların ortaya çıkmasını da önler. Bu sistemler, uzun süreli saklama gerektiren yiyecekler için sağlıklı bir ortam yaratırken, deterjan gibi göze hoş görünmeyen malzemelerin saklanması için de kullanışlıdır.

    Küçük Mekanları Renkle Büyütün

    Zamanının çoğunu mutfakta geçiren, zevkle yemek pişirmek isteyen çiftler için; tasarım ve konfor kadar mutfakta kullanılan renkler de çok önemlidir. Renk seçimi yaparken, ortak tercihlerinizi ve zevklerinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Mutfaklarda renk seçiminde unutulmaması gereken önemli bir nokta; mutfağın boyutları ve doğal ışık alıp almadığıdır. Küçük bir mutfağınız varsa, doğru renk seçimiyle daha büyük gösterebilirsiniz. Küçük mutfaklarda duvar rengi olarak tek renk seçin. Beyaz, açık gri, mavi ve sarı renkler; mutfakları daha geniş gösterir. Eğer mutfağınız doğal gün ışığı almıyorsa, koyu renk kullanmaktan sakının. İçeriyi daha aydınlık göstermek için renklerin açık tonlarını seçin.

    Pratik Bir Mutfak İçin 5 Öneri

    Raflarınızı düzenlerken, satın aldığınız ürünleri kullanım tarihi sırasına göre en eskiden en yeniye doğru sıralı bir şekilde yerleştirin.

    Katlanabilir paketler, dikey yerleştirdiğinizde daha az yer tutarlar.

    Yeterince raf alanınız yoksa, tezgah arası askı borularına asacağınız minik raflara; dışarıda duran bardaklarınızı ve sarımsak ya da soğan gibi açıkta sakladığınız yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.

    Sıcak suda erittiğiniz mayayı içlerinde artık yiyecek kokuları oluşmuş kavanoz ve kaplarda 12 saat bekletirseniz, istenmeyen kokuları da gidermiş olursunuz.

    Kuru gıdalarınız için şık ve dekoratif saklama sepetlerini tercih edebilirsiniz. Ancak yağlanıp tozlanmamaları için, bu sepetleri pişirme bölümünden biraz uzağa yerleştirmenizi tavsiye ederiz.




     

Sayfayı Paylaş