1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ezme Patates Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 27 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    MALZEMELER
    1 kg sığır kemiği
    12 su bardağı su
    4 kahve fincanı un
    1 baş soğan
    1 adet havuç
    1 adet orta boy kereviz
    1/2 kg patates
    yarım ekmek, bayat
    7.5 çorba kaşığı tereyağ
    50 gr kaşar peyniri
    3 adet defne yaprağı
    tuz, biber

    HAZIRLANIŞI
    Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayın. Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye koyun. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve defne yaprağı ilave edin. Kaynamaya başladığında bir kaşıkla köpüğü alın. Orta hararetli ateşte iki saat kadar kaynatın. Tencereden sebzeleri ve kemikleri çıkarın. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirin. 5 çorba kaşığı yağ ile unu 1-2 dakika kavurun . Süzülen çorbayı karıştırarak 10 dakika kaynatın. Çorba kasesine koyun, 50 gr tereyağı eritip fındık iriliğinde kesilmiş ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpin. Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş