1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Falafel

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler

    3/4 Su Bardağı Kuru Nohut
    1 Büyük Boy Soğan-Kuru
    2 Diş Sarımsak
    + Yemek Kaşığı Doğranmış Maydonoz
    1 Çay Kaşığı Kimyon
    ! Çay Kaşığı Kişniş
    1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu

    Tarif

    Nohutları bri gece önceden bol soğuk suya koyun.
    Nohutları süzün ve bir tencereye alıp bol su ekleyin. Kaynamaya bırakın. 10 dakika yüksek ateşte kaynatın. ateşi düşürün ve 2 dakika kadar kısık ateşte yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş kaynatın. Çıkartıp süzün.
    Nohutları mutfak robotunun içine doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, kimyon, kişniş ve kabartma tozu ile birlikte koyun. Tatlandırmak için tuz ve biber ekleyin. Karışım yoğun bir kıvama gelinceye kadar mutfak robotunu çalıştırın.
    Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve hafifçe düzleştirin. Derin bir tavada, 5cm derinliğinde yağı, karışım eklendiğinde cızırdayacak kadar kızdırın. Falafeli altın sarısı gibi oluncaya dek, gruplar halinde kızartın. Kağıt havlunun üzerine çıkartın ve diğerlerini kızartırken çıkardıklarınızı sıcak tutun.Sıcak pide ekmeğinin yanında arasında, salata ve yoğurtla servis yapın.


     
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş