1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Faydalı 20 Besin

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 20 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    1- Elma


    Elma kabuğundaki 'triterpenoids' adlı maddenin, kanser hücrelerinin çoğalmasını önlediği ya da öldürdüğü tespit edildi

    Elma sağlıklı yaşam için vazgeçilmez meyvelerden birisidir, ülkemizin hemen hemen her yerinde bol miktarda yetişen elmanın düzenli olarak tüketilmesi sağlık açısından büyük fayda sağlamaktadır

    Elmanın, sağlık açısından bugüne kadar bilinmeyen faydalarının öğrenilmesi ve özellikle kanserle mücadelede kullanılabilirliğinin tespit edilmesi için gelişmiş ülkelerde çalışmalar sürmektedir

    Özellikle karaciğer kanseri, kalın barsak kanseri ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkiye sahip olan elmanın bu özelliğinin, elma kabuğundan izole edilen "triterpenoids" adı verilen maddeden dolayı olabileceği bilimsel çalışmalarda ortaya konulmuştur

    "Daha önce yapılan çalışmalarda elmanın, farelerde meme tümörüne karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştı

    Kanser vakalarının artmasındaki ana sebeplerden biri de sağlıksız beslenmedir

    "Özellikle meyve ve sebze tüketme alışkanlığının yeterli olmaması kanser vakalarının artışında büyük bir etkendir Akdeniz tipi beslenme, pek çok bilim adamına göre en sağlıklı beslenme tarzlarından biridir

    Akdeniz tipi diyetin en önemli özelliği, sebze ve meyve yönünden zengin olmasıdır Kanserden korunmak için Akdeniz tipi beslenmenin ana ögesi olan sebze ve meyvenin bol miktarda tüketilmesi konusunda toplum teşvik edilmeli, bilinçlendirilmelidir"

    2- Böğürtlen

    Böğürtlen hafıza kaybından, mesane taşlarına kadar pek çok hastalığa iyi geliyor Prof Dr Erkan Topuz, böğürtlenin çiçeklerinin ve taze meyvesinin pek çok hastalığa iyi geldiğini belirtiyor

    Mevsim özellikleri nedeniyle en çok Mersin ve Bursa yörelerinde yetiştiriliyor

    Kozmetik sanayisinde ise içinde böğürtlen aroması bulunan duş jeli ve güzellik losyonları üretilmeye başlandı

    Diyabet ve böbrek taşları için faydalı olan böğürtlenin sıkılarak elde edilen suyunun ishal rahatsızlıklarına, taze veya kurutulmuş 20 gram böğürtlen yaprağından yapılan çayın ise, ağız yaralarına iyi geldiğini belirten Prof Dr Erkan Topuz , antioksidanlar açısından zengin olduğunu belirttiği böğürtlen meyvesinin ise yaşlılıktan kaynaklanan hafıza kayıplarına, diyabete ve böbrek taşlarına karşı kullanıldığını belirtti

    Böğürtlenin faydaları :

    *Böğürtlen idrar söktürür

    *Ayaklardaki şişlikleri indirir

    *Yüksek tansiyonu düşürür

    *Gözlerdeki zafiyeti giderir

    *Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur

    *Ağız, dil, diş eti ve bademcik giderir

    *Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser

    *Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir

    *Kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür

    Prof Dr Erkan Topuz

    3- Siyah çay

    4-5 dakika demlenmiş çay sindirim sistemini uyarır Eğer bunu 8-10 dakika demlerseniz aaaif veren ve rahatlatan bir etki verir Ancak günde 4 bardaktan fazla çay kalp krizini tetikler Çok fazla içilmesi de doğru değil

    Prof Dr İbrahim Saraçoğlu



    4- Yaban mersini




    Yaban mersininin insan sağlığı ile beslenme üstüne faydaları ile ilgili dünya çapında bilimsel dergilerde yüzlerce araştırma makaleleri yayınlanmıştır

    Yapılan araştırma sonuçlarında bir bardak Yaban mersini meyvesinin 145 gram geldiği ve içeriğinde 21 gram Karbonhidrat, 1 gram protein, 0,5 gram yağ, 19 miligram C-vitamini, 145 IU A- vitamini ve 85 kalori bulunduğu belirtilmektedir

    Ayrıca, 100 gram yenilebilir Yaban mersininin %83’ünün su, %07’sinin protein, %05’inin yağ, %15’inin karbonhidrat, %15’unun lif olduğu ve 62 kalori sağladığı saptanmıştır

    Yaban Mersininin Faydaları :

    Yaban Mersininin yaprak ve kuru meyveleri ile hazırlanan çay ishal giderici özelliktedir

    Yaban mersini çayı kadınların özel günlerinin etkisini azaltır ve düzene sokar

    Yaban mersini çayı sistit idrar yolu enfeksiyonlarına karşı antibiyotik etkisi gösterir

    Vücudu kansere karşı koruyan enzimleri aktif hale getirir

    Yaban mersini anti kanserojen ve antioksidan özellik taşımaktadır

    Yaban mersini yağlı bileşiklerin vücuttan atılmasına yardımcı olur

    Yaban mersini taze olarak yenildiğinde kanı temizler

    Yaban mersini besleyici olmasına karşı kalori ve sodyum içeriği düşüktür

    Yaban mersini kan şekerini düşürücü özelliğe sahiptir

    Yaban mersininde bağırsak aaaabolizmasını düzenleyen lifli özellik vardır

    Yaban mersini Kandaki kolesterol oranını düşürür

    Yaban mersininde pektin içeriği yüksektir

    Yaban mersini kalp krizi riskini azaltır

    Yaban mersini Gece görüş kabiliyetini artırır

    Yaban mersini HIV Virüsünün tekrarlanmasını azaltır

    Yaban mersini Damar elastikliği artırır

    Yaban mersini gözlerin geçirgenliğini artırır

    Vücutta biyoaktif madde olarak kullanılan polifenoller, aktokyaninler, flavanoller ve tanenler bakımından zengindir

    Kansere karşı etkili olan ELLAGIC-ASİT içeriği oldukça fazladır

    Yaban mersini Diyetlerin sağlıklı ve çok değerli bir öğesidir

    Yaban mersini göz yorgunluğunu giderir, miyopluk ve şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını önler Kamaşma, kılcal damar çatlamalarıve gece körlüğünü ortadan kaldırır

    Yaban mersini Kabızlık, bulantı, mide krampları ve ülseri de önler

    Damar sertliği oluşumunu önler

    Varis ve basur’un (hemoroit) iyileşmesinde faydalıdır

    Yaban mersininin Sakinleştirici etkileri vardır

    Ağız içi yaralarının iyileşmesinde etkilidir

    İltihaplara karşı dezenfektan özelliği taşımaktadır ve potasyum içeriği son derece yüksektir


    5- Brokoli

    Brokoli: Küçük yeşil yumrular hâlinde olan, haşlanıp yemeği hazırlanan bir tür sebze olan Brokoli bitkisi, C, A ve E vitaminleri başta olmak üzere bol miktarda vitamin içeren, bunun yanında demir, bakır, potasyum ve kalsiyum mineralleri bakımından da zengin bir besindir

    Brokolinin Faydaları: Lifli yapısı ile hazmı kolaylaştırır ve şişmanlığa karşı yararlıdır Mikrop öldürücüdür Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır

    Meme, akciğer ve bağırsak kanseri başta olmak üzere, kansere karşı çok iyi bir koruyucu besindir Doğuştan belkemiğinde açıklık hastalığının önlenmesi için etkilidir

    İdrar yolu hastalıkları ve prostat için koruyucu etkileri vardır Cinsel gücü arttırır İktidarsızlık ve kısırlık için yararlıdır Kemik erimesi ve kansızlığa iyi gelir

    Brokoli nasıl kullanılır? Brokolinin yemeği ve salatası yapılır Ayrıca, kaynatılarak elde edilen suyu da içilebilir

    6- Kepek

    Kuruyan ciltler için kepek banyosu

    Malzemeler :

    50gr buğday kepeği

    1lt su

    Hazırlanışı: Buğday kepeğini suyla kaynatın Süzmeden, küvetteki banyo suyunuza dökün

    Kuru ciltlere, egzamaya ve sedef hastalığına iyi gelir


    7- Kiraz

    KİRAZ BÖBREK DOSTU

    Kiraz İdrar söktürücü özelliği ile böbreklerin dostudur ve vücudu zehirli maddelerden temizler

    Kiraz yapısında bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlüyor ve var olan taş ve kumları zamanla döküyor, ayrıca safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı oluyor

    Kirazın ayrıca kabızlık giderici özelliği bulunuyor Özellikle bayat yemeklerle pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önleyen kiraz, aynı zamanda kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesini, yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlıyor

    Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesinin deride kırışıklıkları önlediği ve giderdiği belirtiliyor

    Karaciğerin dostu olan kiraz, hastalıklar, fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardım ediyor Karaciğer zamanla normale dönüyor ve safra salgısı artıyor Böylece sindirim gücünü artırıyor

    Kirazda bulunan 'levüloz' adlı şeker kolay sindirilebildiğinden şeker hastaları hiçbir tehlike oluşmadan kiraz yiyebiliyor Kiraz içindeki madensel madde ve vitaminler nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklılığı artırıyor Kiraz yapısındaki bol fosforuyla sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlıyor A vitamini kaynağı karoten içeren kiraz, aynı zamanda gözlerin dostu

    KİRAZIN MEYVESİ KADAR AĞACI DA ŞİFA KAYNAĞI

    Ağaç kabukları yüksek ateşe ve kabızlığa iyi geliyor, yaprakları müshil olarak, çiçekleriyse göğsü yumuşatıcı olarak kullanılıyor Kirazı bağırsakları zayıf ve yüksek tansiyon sorunu olanların dikkatli tüketmeleri gerekiyor

    Sapları, idrar söktürücü olduğu gibi bronşite karşı kullanılıyor Gölgede iyice kurutulan sapla hazırlanan şurup veya demlemelerle iyileşme sağlanabiliyor Saplar gerekirse kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor

    Bir litre su içine bir küçük avuç sap konularak hazırlanacak demlemeden günde 3-4 fincan içiliyor Bu demleme günde iki kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor Ya da hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze veya kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor

    Sapları ayrık ve mısır püskülü ile kaynatılarak demlendiğinde ayak ve karın şişliği; arpa ile kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor Dövülmüş çekirdeğinin kaynatılmış suyu idrar zoru sorununa yardımcı oluyor Ayrıca çekirdekleri ısıtıldıktan sonra bir beze sarılarak karın bölgesinde ağrıların giderilmesi için kullanılıyor

    KİRAZ ASPİRİNDEN DAHA FAYDALI

    Prof Dr Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi Kirazın ayrıca damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine da faydalı olduğuna dikkat çeken Karadeniz, şöyle konuştu: "Menopoz döneminde faydalı olmaktadır Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan 'antosiyanin' isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedir

    Kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmektedir Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki yapmaktadır"

    KİRAZ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

    Uzmanlar, kiraz alırken temiz, parlak ve hasarsız olmasına dikkat edilmesini istiyor Uzmanlar, kiraz konusunda şu tavsiyelerde bulunuyor: "Rengi koyu olanlar her zaman daha tatlıdır Yıkamadan plastik bir kaba koyup buzdolabında saklayın ve daima yemeden önce yıkayın

    Buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında 1-2 saat bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır Taze kirazların 2–4 gün içinde tüketilmesi gerekir Kirazı ayrıca derin dondurucuda saklayabilirsiniz"

    8- Domates

    Domatesi Neden Yemeliyiz?

    Domates Kan Basıncınızı Düşürür: Tostlarınızın içine domates koyun Bu meyveler (hayır yanlış okumadınız , domates sebze değil meyvedir ) kan basıncınızı düşürmeye yararlar

    Hipertansiyonu olan bir grup hasta üstünde yapılan bir araştırmada, hastaların günlük besinlerine domates ilave edildi 8 hafta süren araştırmada her gün domates yiyen hastaların sistolik kan basıncının 10 derece düştüğü ve diyastolik kan basıncı değerlerinin de 4 derece düştüğü tesbit edildi

    Kulağa ilginç geliyor olsa da, domates bazı zamanlar derdi ve tasayı yokedebilir '’Domatesin prostat kanseri riskini azalttığına dair yeteri kanıt yok’’ yorumlarına karşı, kanıtlanmış pek çok yararını size sayabiliriz

    Domatesin içinde bulunan A ve C vitaminleri, folik asit, potasyum, gıda lifi ve koruyucu antioksidanların faydaları tartışılamaz Organik domatesler, bazı kimyasallardan arınarak yetiştirildiği için, daha çok flavonoit içerirler Aynı zamanda antiviral özellikleri bulunur Size sunduğumuz 5 madde ile, sandviçlerinize, omletlerinize, soslarınıza ve salatalarınıza neden domates eklemeniz gerektiğinin önemini daha iyi anlayacaksınız

    Domates Gribi Önler: Karotenler (likopen ve beta karoten) gibi sebze ve meyvelerden elde edilen koruyucu pigment değerleri düşük olan insanların, her gün domates yemesi önerilir Günlük domates ihtiyacınızı bir bardak domates suyu ile karşılayabilirsiniz Göreceksiniz, soğuk algınlığı ve gribe karşı vücudunuz daha çok dirençli olacaktır

    Domates Cildinizi Korur: Kabuğu incecik bu meyvenin, cildinize güneşten koruyucu krem etkisi sağladığını biliyor muydunuz? Yapılan bir araştırmada, güneş yanıklarından şikayetçi olan ve güneşe karşı hassas cilde sahip bir grubun günlük beslenme listelerine domates eklendi

    Domates Kolesterolü Kontrol Eder: Günde yiyeceğiniz bir domates, sizin arter ve kalp şikayetlerinize karşı olan savaşınızda en güçlü dostunuz olabilir Günlük domates yemeye başladıktan sonraki 4 hafta içerisinde HDL kolesterol seviyeniz %15 artar, bununla beraber LDL kolesterol seviyeniz azalır

    Domates Yaşlanmaya Karşı Savaşır: Domatesin, serbest radikalleri önleyici likopen ve beta karoten içerdiğini yazmıştık Bazı hücrelerde, serbest radikaller DNA’ya % 42’ye ulaşan hasarlar verirler Domatesi, her zaman tavsiye ettiğimiz az miktarda zeytinyağı ile birlikte yediğinizde, yaşlanmaya karşı vücudunuz daha güçlü olur Gerçek Yaş ’ınız hesaplanırken, kan basıncı seviyeniz çok önemlidir 115/76 ve daha aşağı seviyede bir kan basıncı seviyesi sayesinde, 12 yıla kadar gençleşebilirsiniz

    9- Kahve

    Kahve ve kahvenin faydaları

    İtalya'da yapılan araştırmaların neticesinde, genellikle zararlı olduğu söylenen kahvenin sağlık için 17 faydası ortaya çıktı

    Başta kanser olmak üzere kahvenin pek çok derde faydası var


    İşte kahvenin insan sağlığı için faydaları:

    * Kolesterolü düşürür
    * Ağrı kesicilerin etkisini yüzde 40 oranında artırır
    * Şeker hastalığının erken uyarı sinyali olarak kabul edilir
    * Göğüs kanseri riskini azaltır
    * Günde 3 fincan kahve içmek astım tehlikesini azaltır
    * Kahve girişkenliği arttırır
    * Siroz hastalığı riskini yarı yarıya düşürür
    * Nefesi açar
    * Kemikleri güçlendirir, ancak yaşlıların fazla tüketmesi sakıncalı
    * Menopoz sorununu gidericidir
    * Tip 2 diyabeti ve Parkinson hastalığından korur
    * Selülit gibi cilt sorunlarına karşı etkilidir
    * Yüksek tansiyonu önler
    * Pankreas kanserini azaltır
    * Kalp rahatsızlıklarını büyük oranda önler
    * Bağırsakları düzenler
    * Depresyona karşı etkilidir

    10-Kızılcık



    Kızılcık Suyu; Vücutta sistit oluşumunu önler Kızılcık suyunun içinde bulunan proantosiyadin adlı madde, mesane duvarına yapışan zararlı bakterileri engelleyerek, sidik yolunda enfeksiyon oluşma riskini azaltır

    İçeriğinde çok yüksek oranda C vitamini bulunan kızılcık suyunu, tatlı olmadığı için şekersiz içmek zor olabilir Esmer şeker ilavesiyle, içerdiği şeker seviyesi diğer meyve suları ile aynı seviyeye getirebilirsiniz

    11-Siyah çikolata

    Cildi serbest radikallerden koruyan siyah çikolata

    Kakao vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşan antioksidanlar içeriğinden oldukça zengin olduğu için, siyah çikolata yararlı kabul edilir

    Ancak çikolatanın içindeki süt miktarı arttıkça, kakao içeriği ile birlikte kakaonun içeriğindeki en güçlü antioksidanların miktarı da azalır

    Siyah çikolatanın içindeki değerli içerikler vücudumuzu ve cildimizi serbest radikallerden ve iltihaplardan korur

    Ancak dikkat edilmesi gereken şey yediğiniz siyah çikolatanın en az yüzde 70 oranında kakao içermesidir Su ile hazırlanan bir fincan sıcak kakaonun antioksidan miktarı, kırmızı şarabın antioksidan miktarından daha fazladır

    Aklınızda bulunsun: Çikolatanın içerisinde azımsanmayacak miktarda yağ bulunur Bu nedenle siyah çikolatayı bir yiyecek olarak değil adeta bir ilaçmış gibi küçük dozlar halinde yemenizde fayda vardır

    Her gün küçük bir parça siyah çikolata yeterli antioksidan desteğini sağlayacaktır


    12-Yeşil çay

    Yeşil Çay İçmenin 6 mucize faydası

    Yeşil çay ve faydaları hakkında eğer hala şüphe duyan ve içmeye henüz başlamamış olanlar varsa, bir kere daha yeşil çayın faydalarını hatırlatmak fayda var

    Günde bir fincan içtiğiniz yeşil çayın sadece vücudun hastalıklara karşı savaşma konusunda bağışıklık sisteminize yardım ettiğini düşünüyorsanız, sizin için daha da güzel haberlerimiz var!

    1 Kanser Riskini Düşürür: Bir antioksidan çeşidi olan polifenoller yeşil çay içinde bolca bulunur Yapılan birçok çalışma ışığında şunu biliyoruz ki, yeşil çay içmek, meme, kolon, mide, ve prostat kanserleri riskini azaltmaktadır

    2 Cildi Pürüzlerden Kurtarır: Bir sıyrık, ısırık veya ufak bir cilt yaranız varsa, size çok ilginç bir yöntem söyleyebiliriz Yeşil çay yapraklarını, demleme sonrası atmayın Islanmış yeşil çay yapraklarına pamuk ile bastırın, daha sonra bunu cildinize sürün Çay, doğal bir antiseptik görevi görür ve ciltte bölgesel kaşınmayı önlemede yardımcı olur

    Güneş yanıkları veya akşamdan kalma gözaltı morlukları için de aynı yöntemi deneyebilirsiniz Güneşe çıkmadan önce pamukla ıslatılmış yeşil çay özütlerinden cildinize sürebilirsiniz

    3 Kan Basıncınızı Düzenler: Sağlıklı bir kan basıncı oranına sahip olmanın önemini biliyorsunuzPolifenollere geri dönüyoruz, yeşil çay içerisinde bulunan bu antioksidanlar, yüksek kan basıncını önler ve kan damarlarının büzüşüp daralmasını engellerler

    4 Hafızanızı canlı tutar: Yeşil çayın hafızayı diri tuttuğunu biliyor muydunuz? Yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla daha az zihinsel gerileme ve idrak kabiliyeti sorunları yaşadığı gözlemlenmiştir

    Bunun nedeni, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların, vücudumuzdaki serbest radikaller ile savaşması ve böylece beynimizdeki sinirlere ekstra bir koruma sağlamasıdır Hem lezzetli, hem de sizi Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyan bu sihirli içeceği reddetmeyin

    5 Genç Kalın: Daha genç ve daha sağlıklı arterlere sahip olmak, sizin de daha sağlıklı ve genç bir vücuda sahip olmanız demektir Kan damarlarında oluşacak sorunlar, kalp krizi ve felç riskinizi artıracak serbest radikallerin çoğalması ile enerjiniz tükenir ve Gerçek Yaşınız yukarıya fırlar

    Ne kadar yeşil çay gerekiyor? Günlük 1-2 fincan içeceğiniz yeşil çay sayesinde bozulan arterlerden, tıkanmaktan dolayı oluşan kolesterole kadar tüm sorunların oluşmasını engelleyebilir

    6 Kilo Verdirir: Evet şaşırmayın Son önerimiz belki de bu aralar en çok kafanıza takılan sağlık sorunlarından biri! Yeşil çay içeriğindeki maddeler sayesinde kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur, ve her bir yudum bu işlemleri hızlandırır Bu sihirli içeceği hayatınıza sokun, farkı göreceksiniz!

    ------------


    13-Portakal

    Cilt bakımı için portakal suyu

    Sabah kahvaltısını mutlaka taze sıkılmış 1 bardak portakal suyu ile tamamlayın İçeriğinde bulunan A vitamini cildi güçlendirerek nemlendirip besliyor ve elastikiyetini artırıyor

    C vitamini bozulan hücreleri onarıp cildin savunma mekanizmasını güçlendirerek olumsuz dış etkenlerden koruyor, E vitamini en iyi doğal antioksidan olarak serbest radikallerle savaşıp kırışıklıkların oluşumunu engelliyor

    * 1 portakalın suyu, 10 kereviz yaprağı,1 küçük sivribiber, 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı, 1 tutam tuz ve karabiberi blenderde ezip için

    Cilt ve sağlık toniği denilen bu içecek bağışıklığı güçlendirip, dokuların sıkılaşmasını sağlıyor

    Banyo yerine duş yapın Hem zamandan tasarruf etmek hem de sağlık ve güzelliğiniz için sabahları banyo yapmak yerine duş alın Uyku esnasında terlemek, hastalık yapan bakterilerin vücutta kolayca ortam bulmasına yol açıyor Duş hem bakterilere karşı etkili hem gün boyu zindelik veriyor hem de cildi canlandırıp tazeliyor

    Sağlıklı bir duş için su ısısı 32 derecenin üzerinde olmalı ve duş en fazla 10 dakika sürmeli Cildinizi artıklardan arındırmak için duşu kapatıp uygun bir sabun veya banyo köpüğü ile sabunlanın Kan dolaşımını hızlandırmak ve selülit oluşumunu önlemek için sabunu vücudunuza lifle masaj yaparak yedirin Tekrar duş alıp kurulanın



    14-Şeftali

    Şeftali ve faydaları

    Şeftali; B ve C vitaminleri ile potasyum bakımından zengin bir meyvedir Ayrıca A vitamini ile kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir ve fosfor minerallerini de içerir

    Şeftalinin Faydaları:

    Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır

    Bağırsakları yumuşatır Hazmı kolaylaştırır

    İdrar söktürücüdür ve kabızlığı giderir

    Basur şikâyetlerini azaltır

    Kanı temizler Ateşi düşürür

    Sinirleri yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir

    Kansere karşı koruyucudur

    Kalp krizi riskini azaltır

    Böbreklerin düzenli çalışmasına yardım eder ve böbrek taşlarını eritir

    Ağız kokusunu gidericidir

    Cildi nemlendirir ve canlandırır


    15-Erik

    cilt yaşlanmasını önlemek için Kuru ve taze erik

    Kuru ve taze erik - cilt kalitesini korur!

    Boston Tufts Üniversitesi'nde yapılan son araştırmalar, kuru eriğin cildin yaşlanma sürecini geciktirdiğini göstermekte

    Bu araştırma; daha sık yenen sebze ve meyvelerin antioksidan değerlerini ORAC (Oksijen Radikali Emme Kapasitesi) ölçeğini kullanarak sıralamış

    Kuru erik, içeriğinde yüksek antioksidan değerine sahip olan kuru üzüm ve yaban mersininin iki katı değerle listenin en başında yer almaktadır

    Kuru erik o kadar etkili bir meyvedir ki, kanımızdaki antioksidan seviyesini yüzde 25 artırır Her gün iki tane kuru ya da (mevsimindeyse) taze erik yiyin

    Erikleri güzel yıkayın fakat asla kabuğunu soymayın, çünkü eriğin kabuğu serbest radikallerle savaşan fitonutrient'ler bakımından çok zengindir


    16-Ahududu

    Ahududunun faydaları

    * Kanı temizler, vücutta biriken toksinlerin dışarı atılmasını sağlar
    * Terletici ve idrar söktürücü özelliği vardır
    * Kabızlığı gidermede yardımcı olur
    * Vücudunuzu dinç tutar
    * Romatizma, mafsal kireçlenmesi, nikris, boğaz, bademcik ve göz iltihaplanmalarında faydalıdır
    * Kansızlık ve verem için çok faydalı bir besindir
    * Ateş düşürücü özelliğe sahiptir
    * Üre ve şeker hastalığına da fiyi gelir
    * Mide ülseri olan kişilerin kullanmaları doğru değildir

    Kullanım şekli:

    Ahududunun çiçekleri kaynatılarak elde edilen su ile gargara yapıldığında bademcik, boğaz ve dişeti iltihapları için faydalıdır

    Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinletir

    Yaprakları ince ince kıyılıp kaynatılarak ahududu çayı yapılabilir

    17-Kara üzüm

    Kara Üzüm Suyu faydaları

    Kara Üzüm Suyu; Kalp hastalıkları , cilt ve saç için faydalıdır Kara üzüm, aynı kırmızı şarap gibi kan pıhtılarının birikmesini azaltarak daha iyi bir kan dolaşımı sağlar

    Kara üzüm suyu meyve şekerleri bakımından zengindir, bir miktar C vitamini içerir


    18-Soğan

    Soğan ve faydaları

    Zambakgiller familyasındandır; Hem yumrumsu hem de yeşil yaprakları kullanılan keskin kokulu, acı bir otsu bitkidir İçeriğinde uçucu ve sabit yağ, şekerler, fermentler ve amino asitler bulunur

    Faydaları: İdrar söktürücüdür Vücutta biriken zararlı maddeleri ve suyu atar Romatizma, mafsal iltihabı, idrar tutukluğu, damar sertliği için yararlıdır

    Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder Zayıflamayı sağlar Böbrek ağrısını dindirir

    Zihin yorgunluğunu giderir Baygınlığı geçirir Prostat bezinin hastalanmasını engeller

    İktidarsızlık için yararlıdır Cinsel gücü çoğaltır Egzama ve diğer cilt hastalıkları için yararlıdır Öksürüğü söktürür, bronşları temizler

    Astım nöbeti, akciğer hastalıkları, grip ve soğuk algınlığı için de yararlıdır Kandaki şeker seviyesini düşürür Şeker hastaları için yararlıdır

    Kolera ve veremde bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur İhtiyarlamayı geciktirir İştah açar Kalbi kuvvetlendirir Koroner damarları genişletir

    Cerahatlerin boşalmasına yardım eder Dolama ve arpacık için yararlıdır


    19-Ispanak

    İbrahim Saraçoğlu Depresyon ve panik atak için ıspanak kürü

    Prof Dr İbrahim Saraçoğlu'nun depresyon için önerdiği sabah uygulanacak ıspanak-maydanoz , akşam uygulanacak ; ıspanak-tere kürü tarifi:

    Sabah uygulanacak ıspanak-maydanoz kürü:

    Malzemeler: 5-6 yaprak taze ıspanak, 10-12 maydanoz saplarıyla birlikte, 3 bardak kaynamış su

    Hazırlanışı ve kullanımı: Ispanakları ve maydanozları suyun için atın 3 dakika kaynatın Suyunu için

    Akşam uygulanacak ıspanak-tere kürü :

    Malzemeler: 5-6 Yaprak ıspanak, 8-10 yaprak ter saplarıyla olacak 25 bardak su

    Hazırlanışı ve kullanımı: Ispanakları ve tereleri kaynayan suyun içine atın3 dakika kaynattıktan sonra suyunu için

    ÖNEMLİ NOT: Bu kür hergün, günlük olarak hazırlanıp taze içilmelidirAksi takdirde bir etkisi olmaz
    Prof Dr İbrahim Saraçoğlu



    20-Çilek

    Ender Saraç Kuru cilt ve kırışıklık için çilek maskesi



    Hazırlanışı: Bir avuç taze çilek ezilip yulaf unu ile birlikte karıştırılır Bir adet yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı yoğurt çırpıldıktan sonra çilek hamuruna eklenir Hazırlanan karışıma güzel bir koku vermek için sardunya yağı ilavesi ile krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılır

    Faydaları: Kuru ciltler için besleyici olan çilek kremi; yüz kısmına maske yapılarak uygulanır Kiraz vücuttan ürik asit ve ürat tuzlarının atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıkları ile eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılır Vücuttaki ödemin , fazla suyun atılmasıyla, dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı oluyor Saklarken kirazın saplarını çıkarmazsanız ömrü daha uzun olur Bunun için kirazın çekirdeklerini çıkarmanız gerekir Bakteri ve virüslerle savaşmaya yardımcı olan karoten bileşikleri çok önemlidir Bu antioksidan çeşidi, kanser hücrelerinin vücudunuzda barınmasını zorlaştırır, kan damarlarındaki akışkanlığı güçlendirir Günde sadece yarım fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla %50 daha az hipertansiyon riskleri bulunuyor Yataktan kalktıktan sonra yüzünüzü temizleyip hemen duş alın Çilek maskesi, aynı zamanda yüzdeki kırışıklıkların Akdeniz’de yaygın olan bu tarz bir beslenme düzeni uygulayanların ciltlerinin, 10 hafta sonunda güneşin UV ışınlarına karşı daha güçlendiği belirlendi Yeşil çay aynı zamanda güneşten kaynaklanan cilt kanserini önlemede yardımcı maddeler içerir kaybolmasını sağlamakta yararlıdır
     

Sayfayı Paylaş