1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fesleğenli Alabalık Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 2 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    2 adet Alabalık
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    4-5 dal fesleğen
    1 baş kuru soğanın suyu
    Tuz
    Garnitür için:
    2 adet orta boy domates,
    1 su bardağı dolusu haşlanmış nohut,
    1 baş kuru soğan,
    5-10 yaprak ıspanak


    Alabalıkları bol suyla yıkayıp ayıklayın
    Fileto çıkartın
    Tekrar yıkayın ve suyunu süzün
    Beri yanda, bir kâsenin içine 2 çorba kaşığı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı biber, ince ince kıyılmış fesleğeni ve 1 adet kuru soğanın suyunu koyup iyice harmanlayın
    Elde ettiğiniz bu sosu, alabalık filetolarının üzerine sürün
    Soslanmış alabalıkları fırın kabına özenle dizin
    Ara sıra, üzerine fesleğenli sostan sürerek, fırında pişirin
    Bu arada, haşlanmış nohut, doğranmış kuru soğan, domates ve ıspanakları, az sıvı yağda kavurun
    Hazır olunca da, balıklar ile beraber ikram edin
     

Sayfayı Paylaş