1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fındık Krokanlı İrmik Helvası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 22 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    2,5 su b. irmik
    2 çorba k. tereyağı
    sıvıyağ

    Şerbeti İçin
    2 su b. süt
    2 su b. su
    2 su b. toz şeker

    Krokanı İçin
    1 su b. toz şeker
    1 su b. fındık


    Hazırlanışı
    Krokanı için 1 su b. toz şekeri tavaya alarak eriyene kadar karıştırmadan bekleyin. Erimeye başlayınca üzerine fındıkları da ekleyin. Yanmasına müsade etmeden karamelize olduktan sonra yağlanmış ısıya dayanıklı tepsiye dökerek soğumasını bekleyin. Soğuyup sertleşince merdane ile kırarak toz hale getirin.

    Tereyağını ve sıvıyağını tavaya alarak eritin. Sonra irmiği ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kavurun.

    Diğer tarafta şerbeti için süt, şeker ve toz şeker kaynatın. İyice kavrulmuş un kokusu çıkınca üzerine şerbetini dökerek karıştırın. Şerbetini çekince altını kapatıp kapağı kapalı biraz demlendirin.

    Pişen helvayı dilediğiniz gibi servis edip, üzerine bol krokan serperek sıcacık servis edin.
     

Sayfayı Paylaş