1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fındıklı Dondurma Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Celal28- tarafından 15 Eylül 2007 başlatılmıştır.

  1. Celal28-

    Celal28- Forum Gururu

    Katılım:
    10 Şubat 2007
    Mesajlar:
    2.622
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    1.880
    Meslek:
    Bilgisayar Teknik Elemanı Ek Olarak Fotoğrafçılık
    Yer:
    FINDIKCI:)
    Banka:
    2 ÇTL
    Malzemeler

    4-6 kişilik

    Yarım su bardağı (75 g) fındık

    6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker

    2 su bardağı (475 ml) süt

    1 çay kaşığı vanilya

    4 yumurta sarısı

    Fındıklı Dondurma Tarifi

    1-Fındıkları fırın tepsisine koyup, her taraflarının kavrulması için ara ara sallayarak, ızgarada 5 dakika pişirin. Sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Temiz bir mutfak havlusunun arasına koyup, havluyu sürterek fındıkların kabuklarını çıkarın. 2 yemek kaşığı şekerle birlikte çok ince olarak dövün, veya robotta çekin. 2-Dondurma karışımını hazırlamak için; sütü ve vanilyayı küçük bir tencerede ısıtın. Sütün üzerinde kabarcıklar oluşunca, ateşten alın.

    3-Bir tel çırpıcıyla ya da mikserle yumurta sarılarını çırpın. Kalan şekeri de azar azar ilave ederek, karışım mat sari rengine donene kadar çırpmaya devam edin. Karıştırmaya devam ederek, sütü süzgeçten geçirdik*ten sonra çok yavaş bir şekilde ilave edin. 4-arışımı, içinde sıcak su bulunan tencerenin üzerine oturtulmuş bir kasenin içine koyun. Dövülmüş fındıkları da ilave edip, kısık ateşte karıştırın. Kasenin altındaki su kaynadığında, krema da kıvamını bulup karıştırdığınız kaşığın arkasına yapıştığında, ateşten alıp soğumaya bırakın.

    5-Dondurma makinesine ya da soğuğa dayanıklı bir kaba koyup 5-6 saat buzlukta dondurun. Donarken, 2 kere çatalla veya mikserle, pürüzsüz olana kadar çırpın. Dondurma kepçesiyle ya da kaşıkla tabaklara koyup servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş