1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fındıklı Karamelli Çikolatalı Tatlı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 30 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL

    MALZEMELER

    Kreması için:

    - 1 lt. süt
    - 100 g Sana
    - 3 yemek kaşığı un
    - 1 su bardağı şeker
    - 4 yemek kaşığı kakao
    - 1 paket sütsüz çikolata
    - 1 paket çikolatalı bisküvi
    - 1 su bardağı süt

    Karameli için:

    - 1 su bardağı şeker
    - 1,5 su bardağı bütün fındık

    HAZIRLANIŞI

    Derin bir tencerenin içine sütü, unu, şekeri ve kakaoyu koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Küçük bir tepsinin içine fındıkları koyup önceden ısıtılmış 185°C fırında kızarana kadar pişirin.

    Borcamın dibine süte batırarak bisküvileri dizin. Kakaolu kremaya yağı ilave edip karıştırın. Küçük bir tencerenin içinde şekeri iyice eritin. Şeker karamel kıvamına geldikten sonra fırında pişirdiğiniz fındıkları içine ilave edip iyice karıştırdıktan sonra, daha önceden margarinle yağladığınız tepsiye karamelli fındığı tek sıra halinde dökün.

    Bisküvilerin üzerine bir kat kakaolu kremadan dökün, araya rende çikolata ve yine kırdığınız fındıklı karamellerin yazısını koyup üzerine kalan kremayı ilave edin; kalan çikolata ve karameli de üzerine koyup, soğutup servis edin.
     

Sayfayı Paylaş