1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fındıklı paskalya çöreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yeşüLL tarafından 30 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    [​IMG]


    malzemeleri:

    3 adet yumurta

    1 su bardağı süt

    1 su bardağı sıvı yağ

    6 çorba kaşığı şeker

    4 çorba kaşığı kırılmış fındık

    1 çorba kaşığı mahlep

    1 çay kaşığı tuz

    1 paket yaş maya (20 gr)

    alabildiği kadar un

    yapılışı:

    karıştırma kabına ılık sütü ve mayayı koyalım mayayı eritelim ardından yumurtaları kıralım ancak bir tanesinin sarısını ayıralım üzeri için daha sonra sıvı yağı da ekleyelim parmak uçlarıyla karıştıralım üzerine alabildiği kadar un,şeker mahlep tuz ilave edip hamuru kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika dinlen direlim daha sonra ceviz büyük parçalara ayırıyoruz sonra bir karış uzunluğunda fitiller yapıyoruz üçlü yada dörtlü olarak saç örğüsü yapıyoruz yumurta sarısına bir kaşık sıvı yağ dökerek fırça yardımıyla hamurun üzerine sürüyoruz üzerine fındık parçaları serpelim

    afiyet olsun
     
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL


    Örülmesi biraz zor olsada çok lezzetli,severek yerim...

    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]
     
  3. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL

    Nefis Paskalya Çöreği Tarifi

    Hristiyan aleminde her yıl rengarenk geçen Paskalya Bayramı'na eşlik eden harika lezzet Paskalya Çöreği.

    [​IMG]

    Lezzetli dokuz paskalya çöreği için bize gereken malzemeler; 8 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı toz şeker, 20 gram yani 2 paket toz maya, 250 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı mahlep,1 tatlı kaşığı toz sakız, 6 yumurta.


    İlk önce mayayı, şekeri, yarım su bardağı ılık suyu ve sütü karıştırıp 5-10 dakika kenarda bekletin. Bir kabın içerisine unun yarısından fazlasını boşaltın ve üzerine beklettiğiniz karışımı ilave edin. Üstüne çırptığınız yumurta ve şekeri ekleyin. Son olarak sakız tozunu ve mahlebi de ekledikten sonra hamuru yoğurmaya başlayın.

    Olmaya başlayan hamura oda sıcaklığında bekleyen tereyağını ekleyin. Üzerine unun kalan kısmını yavaş yavaş ekledikten sonra yoğurmaya devam edin.

    Hamur yoğurduğunuz kaptan ayrılmaya başladığında kıvam olmuştur. Şimdi kabınızın üzerini nemli bezle örtün ve battaniyeye sararak ılık ortamda iki- üç saat bekletin.

    Sonra bolca unlanan tezgahın üzerine toplar halinde ayrıdığımız hamurları koyuyoruz. Uzun uzun açtığımız o topları üçerli üçerli yan yana koyarak örgü şeklinde örüyoruz ve uçlarını kapatıyoruz.

    Çörekleri yağlı kağıdın üzerine koyduktan sonra üzerine yumurta sarısını sürüp, file bademleri koyuyoruz. 30-35 dakika 180 derecelik fırında pişirdikten sonra çöreklerimiz hazır.

     

Sayfayı Paylaş