1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fındıklı Şokola Tart

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 20 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.309
    Beğenileri:
    5.866
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.572 ÇTL
    [​IMG]

    Tart hamuru malzemesi
    1000 gr Un

    450 gr Biskin yağı

    200 gr margarin

    200 gr Pudra şekeri

    1 adet Bütün yumurta

    1 adet Yumurta sarısı

    1 çay kaşığı Vanilya

    1-2 yemek kaşığı Soğuk su

    1/2 çay kaşığı Tuz

    İç dolgu malzemesi

    225 gr Bitter Kuvertur

    2 adet Bütün yumurta

    4 adet Yumurta sarısı

    150 gr Toz şeker

    110 gr margarin

    1/2 çay kaşığı Vanilya

    25 gr Mısır nişastası (az miktarda su ile yumuşatılır)

    125 gr Bütün fındık (üst süsleme için)

    (çok az merdane ile bastırılarak kırılır)


    Hamur ve boş tartın hazırlanması

    1-Biskin ve margarin ile un ve pudra şekeri parmak ucuyla harmanlanıp, ufalanır. Daha sonra vanilya, su ve çatal ucuyla çırpılmış yumurtalar katılır. Tekrar parmak ucuyla yoğrularak hamur toparlanır. Bir gün üstü sarılı olarak buzdolabında bekletilir.

    2-Tart hamuru merdane ile açılır, kalıba yerleştirilir ve fazlalıkları alınır. Kalıbın tamamını kaplayacak bir alüminyum folyo ile kapatılır. Yemek çatalı ile delikler açılır. Kuru fasulyeler ile kalıbın tamamı doldurulur, 180 0C fırın ısısında 15-20 dakika pişirilir, fırından çıkartılır. Kuru fasulyeler ve folyo hamurun üzerinden alınır, tekrar fırına koyulur, renk alınca fırından çıkartılır.

    Yapılışı

    Bitter kuvertür, bıçak ile küçük parçalara bölünüp, benmaride margarin ile beraber eritilir. Diğer tarafta ise mikser kazanına yumurtalar ve toz şeker koyulup ısıtılır, mikserde çırpılır. Çırpma işlemi bitince mikser teli çıkarılır, içine eritilmiş kuvertür ile margarin karışımı ve sulandırılmış nişasta, vanilya katılır. Karıştırma işi tahta kaşık ile yavaş ve dikkatli olarak yapılır. Hazırlanan karışım, önceden pişirilmiş boş tartın içine doldurulur. Üstlerine fındıklar serpiştirilip 180 0C fırın ısısında 10-12 dakika pişirilir. Tart soğuduktan sonra üstlerine hafif pudra şekeri serpilir.

    Alıntıdır...

     

Sayfayı Paylaş