1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fırında Bıldırcın Çevirmesi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yaren* tarafından 5 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    [h=2]bıldırcın tarifleri - fırında bıldırcın tarifi - av yemekleri tarifleri - av hayvanları yemekleri[/h]



    Necip Usta

    Malzemeler:
    8 adet bıldırcın
    1 tatlı kaşığı tuz
    1/2 kahve kaşığı karabiber
    2 çorba kaşığı tepeleme yağ (100 gram)
    1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
    1 kahve fincanı krema
    1 su bardağı Sos Krem
    8 adet kanepe ekmeği
    1 çorba kaşığı tereyağı


    Yapılışı:
    1) Bıldırcınları tuzlayıp biberleyip ayaklarını bağlayınız.
    2) Yeterli büyüklükte bir kaba yağı koyup erittikten sonra, bıldırcınları yağa bulayıp kızgın fırına sürünüz. 3-4 dakikada bir yağdan alıp üzerlerine dökerek 10-12 dakika kızartıp fırından çıkarınız.
    3) Bir kaba çıkarıp kabındaki yağı dökünüz ve kaba kırmızıbiber ve soğan ilâve edip 1 dakika karıştırınız.
    4) Kremasını ve sos kremini koyup 2 dakika kaynatıp süzünüz.
    5) Bıldırcınların iplerini çıkarıp, kanepelerin üstüne sırtüstü yatırıp, üzerlerine 1 kaşık kızartılmış tereyağını döktükten sonra sosunu ayrı olarak servis yapınız.


    Not: Bıldırcın en lezzetli av kuşlarından biridir. Yalnız, av bıldırcını olmalıdır, zira kafeste beslendiği zaman yağını kaybetmektedir. Taze yenilmelidir.

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş