Fırında Hamsi Buğulama

arzum

Forum Gururu
Katılım
8 Mys 2008
Mesajlar
2,350
Beğeniler
16
Şehir
İstanbulll
#1
Fırında Hamsi Buğulama

Hazırlama Süresi: 20
Pişirme Süresi: 25
Kişi Sayısı: 6




Malzemesi:
1 kg. hamsi 4 adet kuru soğan 2 adet domates 1 limonun suyu 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi:
• Hamsileri ayıklayın, yıkayıp, süzün.
• İri halka şeklinde doğradığınız soğanları fırın kabına yerleştirin, karabiber ve tuz serpin.
• Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştirin.
• Limon suyu, zeytinyağ, karabiber ve tuzu çırpıp, balıkların üzerine dökün.
• 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
• Sıcak servis yapın.
 

Benzer konular

Top