1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fırında Kabak Turtası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 18 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.297
    Beğenileri:
    7.486
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    219 ÇTL
    [​IMG]






    Malzemeler:

    3-4 kabak
    3 dal dereotu
    1 adet soğan
    2 çay kaşığı sıvıyağ
    1 kahve fincanı su
    8 çorba kaşığı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    Birkaç nane yaprağı
    Karabiber
    Tuz
    Yapılışı:

    Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin.
    Dereotunu kıyın.
    Soğanı soyup incecik doğrayın.
    Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
    Kabağı ilave edip hafif soteleyin.
    1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
    Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
    Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.
    Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
    Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun…
     

Sayfayı Paylaş