1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fırında Kabak Turtası

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 10 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Hafif, sağlıklı ve düşük kalorili bir diyet yemeği tarifi..


    [​IMG]

    İçindekiler

    * 3-4 kabak
    * 3 dal dereotu
    * 1 soğan
    * 2 çay kaşığı sıvıyağ
    * 1 kahve fincanı su
    * 8 çorba kaşığı yoğurt
    * 1 yumurta
    * 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    * Birkaç nane yaprağı
    * Tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    * Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin.

    Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.
    * Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
    * Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.



    * Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
    * Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.
    * Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın.
    * Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
    * Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
    İpucu

    Hazırlama Süresi : 10 dk Pişme Süresi : 15 dk Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir.
     

Sayfayı Paylaş