1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Fırında Ördek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 28 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    553
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    309 ÇTL
    Fırında Ördek

    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
    1 1/2 kilo gelecek kadar bir ördek
    süte batırılmış üç dilim bayat ekmek
    birkaç adaçayı
    1 baş soğan.
    1 yumurtanın sarısı
    1 2 bardak et suyu
    beyazı çıkarıldıktan sonra rendelenmiş 1 çorba kaşığı limon kabuğu
    20 gram tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    yeteri kadar tuz.

    Yapımı: Soğanın kabuğunu soyduktan sonra tuzlu suda iki dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra adaçayıyla birlikte ince ince kıyarak bir kâseye koyun. Sütte ıslatmış olduğunuz bayat ekmek dilimlerini sıkarak çıkartıp soğanların bulunduğu kâsenin içine ufalayın. Bir yumurtanın sarısıyla limon kabuğunu da katarak hep sini birbirine iyice karıştırın. Ördeğin içini ayıklayın tüylerini yolun ince tüylerini gidermek için tütsüleyin ve bol suda yıkayın. Suyu süzüldükten sonra hazırladığınız karışımı içine doldurun ve ince bir sicimle ördeği güzelce bağlayın. Geniş bir güvece tereyağıyla birlikte zeytinyağını koyarak tavayı ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra ördeği içine koyup her tarafını nar gibi kızartın. Sonra ördeği güveçle birlikte ateşten indirin. Tuzunu serptikten sonra güveci 120 derecedeki fırına sürün ve iki saat kadar fırında bırakın Ördek tamamen piştikten sonra güveci fırından çıkartın Ördeği servis tabağına alarak dilim dilim kesin. Butlarını ayırarak kenarına koyun.
    Beri yanda güveçte kalan salçanın içine bir bardak et suyunu ve ceviz büyüklüğünde tereyağını katarak kabı ateşe oturtun. On dakika kaynattıktan sonra ördeğin üzerine dökerek sıcak sıcak servis yapın.
     
Benzer Konular
  1. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    3.755
  2. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    694
  3. KıRMıZı
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    513
  4. KıRMıZı
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    442
  5. cemree

    Ördek !

    cemree, 1 Eylül 2012, Paylaşıldığı Yer: Karikatürler
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    360
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş