1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fırında Patlıcanlı Pilav

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve e-PaCk tarafından 22 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. e-PaCk

    e-PaCk Forum Gururu

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.481
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    1.880
    Banka:
    331 ÇTL
    Malzeme
    - 2 sb. pirinç
    - 3 yk. Sana Creme Bonjour
    - 3 sb. et suyu
    - 1/2 demet dereotu
    - tuz, karabiber
    - sosu için:
    - 3 ad. patlıcan
    - 3 ad. domates
    - 3 diş sarımsak
    - 1 tk. şeker
    - 1 tk. sirke
    - üzeri için:
    - 1 sb. rendelenmiş kaşar peynir


    Hazırlanışı
    1. Dere otunu ayıklayıp, kıyın.

    2. Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra kızartın.

    3. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

    4. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.

    5. Yayvan bir tencerede Sana Creme Bonjouru kızdırıp, içine ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ilave edip, az tuz koyduktan sonra pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.

    6. Daha sonra içine kalan tuzu, karabiberi, kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.

    7. Üzerine en son etsuyunu ilave edip karıştırın, kısık ateşte kapağını açmadan pirinçler göz göz olana kadar pişirin.

    8. Pilav pişerken, sosu için küçük bir tencereye doğranmış domatesleri, kıyılmış sarımsakları, şekeri ve sirkeyi koyup karıştırın. Orta ateşte domatesleri pişinceye kadar kaynatın.

    9. Sos kıvamına geldikten sonra içine kızarmış patlıcanları ekleyip, karıştırın.

    10. Demlenen pilavı karıştırıp, ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına alın. Üzerine soslu patlıcanları koyun. 11. En son olarak soslu patlıcanların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

    12. önceden 185 derecede ısıtılmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar 20-25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.
     

Sayfayı Paylaş