1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fırında Sebzeli Mücver

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve TeBeSSüm tarafından 11 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. TeBeSSüm
    Melek

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Süper Moderatör

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.562
    Beğenileri:
    1.927
    Ödül Puanları:
    4.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    2.392 ÇTL
    [​IMG]


    Fırında Sebzeli Mücver

    Malzemeler:

    1 havuç
    1 patates
    1 küçük kuru soğan
    1 pırasa
    maydanoz
    taze soğan
    3-4 dal varsa ıspanak ya da pazı
    2-3 yumurta
    Beyaz Peynir (veya 2-3 kaşık yoğurt)
    2-3 kaşık un
    Çok az kabartma tozu
    Tuz, karabiber
    *Arzuya göre 1 kabak da ilave edebilirsiniz.

    Hazırlanması:

    Havuç, patates ve kuru soğanı ayrı ayrı rendeleyin. Teflon bir tavaya biraz sıvıyağ koyun. Pırasayı ince ince doğrayın.
    Önce kuru soğanı, ardından pırasa ve sırayla soteleyerek havucu, patatesi ve ıspanağı koyun. Sebzeler biraz sotelenince kenara alın. (Çok fazla pişirilmeyecek hafif sebzelerin diriliği gidecek.) Bu malzemeyi soğutun. Sonra maydanoz, taze soğan, tuz, peynir, yumurta ve un ilave edip karıştırın.
    Karışımı yağlı kağıt serilmiş borcama yayıp üzerini düzeltin. 200C fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
    Dilerseniz teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın. Kızmaya başlayınca harcınızdan bir kaşık alıp tavanıza başka bir kaşık ile bırakın ve üzerini düzeltin. Her iki tarafı iyice kızartın. Afiyet olsun ;)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Ağustos 2015
  2. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    265
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    152 ÇTL
    Hem içeriği geniş hem de fırında olduğundan kanımca diğer mücverlere göre daha hafiftir.

    Mutfak kültürümüz genişliyor :)
     
  3. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.083
    Beğenileri:
    1.882
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    454 ÇTL
    Malzemeler:

    1 havuç
    1 patates
    1 küçük kuru soğan
    1 pırasa
    maydanoz
    taze soğan
    3-4 dal varsa ıspanak ya da pazı
    2-3 yumurta
    Beyaz Peynir (veya 2-3 kaşık yoğurt)
    2-3 kaşık un
    Çok az kabartma tozu
    Tuz, karabiber


    Hazırlanması:

    Havuç, patates ve kuru soğanı ayrı ayrı rendeleyin. Teflon bir tavaya biraz sıvıyağ koyun. Pırasayı ince ince doğrayın.
    Önce kuru soğanı, ardından pırasa ve sırayla soteleyerek havucu, patatesi ve ıspanağı koyun. Sebzeler biraz sotelenince kenara alın. (Çok fazla pişirilmeyecek hafif sebzelerin diriliği gidecek.) Bu malzemeyi soğutun. Sonra maydanoz, taze soğan, tuz, peynir, yumurta ve un ilave edip karıştırın.
    Karışımı yağlı kağıt serilmiş borcama yayıp üzerini düzeltin. 200C fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
    Dilerseniz teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın. Kızmaya başlayınca harcınızdan bir kaşık alıp tavanıza başka bir kaşık ile bırakın ve üzerini düzeltin. Her iki tarafı iyice kızartın.
     
Benzer Konular
  1. Safir
    Mesaj:
    10
    Görüntüleme:
    17.176
  2. MeRciMeK
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    463
  3. arz-ı hal
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    380
  4. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    339
  5. dderya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    364
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş