1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fıstıklı Lozan Kreması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 28 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Fıstıklı Lozan Kreması

    Malzemeler:

    250 gr süt
    80 gr toz şeker
    35 gr un
    2 yumurta sarısı
    250 gr tereyağı veya margarin
    75 gr pudra şekeri
    1 kahve kaşığı vanilya tozu
    150 gr şantiy kreması
    75 gr antepfıstığı
    1-2 damla yeşil şekerci boyası

    Tarifi:

    Bir tencereye 2 yumurta sarısı, 80 gram toz şeker ile 1 kahve kaşığı da vanilya koyularak, telle üç beş defa çalkalanır, sonra bunlara elenmiş 35 gram un da katılarak tekrar karıştırılır ve birbirleriyle eritildikten sonra bu karışıma, azar, azar olmak üzere, kaynar halde bulunan 250 gram süt katılır ve her taraftan hızlıca karıştırılarak süt de karışıma yedirilir.

    Tencere kuvvetli ateşe oturtularak krema, muhallebi kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar 3 - 5 dakika telle dövercesine karıştırılmak suretiyle pişirilir ve tencere ateşten alınarak krema yayvanca bir tepsi ya da mutfaktaki mermere bir parmak inceliğinde yayılmak suretiyle iyice soğumaya bırakılır.

    Krema soğumakta iken, bir kuşaneye, yumuşatılarak pomat haline getirilmiş 250 gram tereyağı ya da margarin, yahut da 100 gram tereyağı 150 gram margarin koyularak, yağ köpürüp iyice beyazlaşmış olan bu yağa her seferinde bir çorba kaşığını aşmamak üzere iyice soğumuş olan pastacı kremasına katılır ve bir taraftan da telle hızlıca karıştırmak suretiyle bütün krema azar azar tereyağına yedirilir.

    Katılan her kaşık kremayı karıştırmak suretiyle tereyağına iyice yedirmeden ikinci kaşık kremayı yağa katrnamalıdır. Bir de yağın sertleşmesi nedeniyle krema kesilecek olursa, eritmemek şartıyle krema tenceresi hafifçe ateşe gösterilir ve ateşten alınarak kremadaki kesiklik kayboluncaya kadar telle dövmeye devam edilir.

    Sonra bu kremaya elenmiş 75 gram pudra şekeri ilâve edilerek, karıştırmak suretiyle şeker kremaya yedirilir.

    Daha sonra; kaynar suya atmak suretiyle üç beş taşım kaynatılarak kabukları soyulmuş, ince dişli et ya da badem makinesinden geçirilmiş 75 gram iç antepfıstığı ile 1-2 damla kadar da yeşil şekerci boyası katılarak, iyice karıştırılır ve pastalarda kullanılır.

    Not: Aynı ölçülerle bademle de hazırlanır.
     

Sayfayı Paylaş