1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

~~ fORuM ÇaY BaHÇeMizE hOşgeLDiNiz :) ~~

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve aiShwaRya tarafından 15 Kasım 2006 başlatılmıştır.

  1. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    Hoş geldiniz arkadaşlar.. Burada hem tatlı yiyip hemde tatlı sohbetler yapabiliriz. :) Buyurun çaylar formumuzdan. Tavşan kanı bunlarrrr..:P Afiyetle için. Birazdan kurabiye servisimiz başlayacaktır. :)


    [​IMG]

    Sohbet esnasında canınızın çektiği herhangi bir yiyecek yazarsanız forum bölümümüzle bağlantılı olarak istediğiniz yiyeceğin tarifi size sunulacaktır. Tabi sizlerde katkıda bulunursanız sevinirim :)
     
  2. TaHa

    TaHa Aktif

    Katılım:
    9 Kasım 2006
    Mesajlar:
    324
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    630
    Banka:
    15 ÇTL
    çay çok dehşet gözüküyor :) hamsi tatlısının tarifi var mı sende
     
  3. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    Hmasi turşusunu biliyorum da hamsi tatlısını bilmiyorum bilenler bilmeyenlere öğretebilir. :)
     
  4. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    Güzel bir bölüm olmuş :)
     
  5. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    çayla iyi gitmez ama profiterol istiyorum ben :)

    [​IMG]
     
  6. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    ooo çok güzel gözüküyor nasılda yenir bu şimdiiiiii

    Profiterol
    Malzemeler:

    Hamuru:
    2 bardak su, 100 gr. margarin/tereyağı, 4 yumurta, 1.5 bardak un (200gr. su alan bir bardak)

    İç kreması:
    1/2lt. süt, 3 dolu yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 yumurta

    Üst krema:
    3 yemek kaşığı kakao, 2 dolu çorba kaşığı nişasta, 6 dolu yemek kaşığı şeker, 2 bardak su
    (Hazır çikolata sosu da olabilir)

    YAPILIŞI:
    Hamur için bir tencerede su ve yağ kaynatılır. Kaynayınca un birden dökülür ve hızlı hızlı karıştırılarak hamur haline gelmesi sağlanır. Yaklaşık 3-4 dakika bu şekilde karıştırılır. Ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
    Hamurumuz soğurken iç krema hazırlanır. Bunun için vanilya hariç tüm malzeme tencereye konur. Ve muhallebi gibi pişirilir. (Yumurta topaklanmasın diye başta bir blender ya da mikser yardımıyla karışımın homojen olmasını sağlayabilirsiniz.) Piştikten sonra içine vanilya karıştırılır. Bir kenera bırakılır soğusun diye.
    Bu arada ılımış olan hamurun içine yumurtalar teker teker karıstırılarak yedirilir. Bu yumurtalar hamurun kıvamını yumuşatırlar. (yumurtalar teker teker hamura yedirmek bazen zor olabilr. O yüzden eğer robotunuz varsa hamur ucunu takıp onun yardımıyla yumurtaları yedirebilirsiniz. ya da mikserle) Sonra fırını 180-190 derece civarına ayarlayıp ısınmasını beklerken hamurdan kaşıkla minik parçalar(ceviz büyüklüğünde) alın ve yağlanmış tepsiye koyun ve pişirin.
    Piştiğinde iyice kabarmış ve üstleri kurumuş olacak.(fırının önceden ıstılmış olması gerekli ve pişerken hiç açmamalıyız. piştikten sonra fırından hemen çıkarmayın yarım saat sonra çıkarın çünkü sıcak olarak çıkınca hamurlar sönebilirler)
    Pişerken üst sosunu bir tencerede hazırlayın. (tüm malzeme karıştırılarak muhallebi gibi pişirilecek. Su kullanmaya özen gösterin süt yerine)
    Soğuyan profiretollelerin içine ya krema torbasıyla sıkarak ya da ikiye keserek iç kremayı doldurun. Üstlerine de kakaolu sosu bolca sıvayın... Biraz hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun... :)))


    [​IMG]
     
  7. cırcırböcee

    cırcırböcee V.I.P V.I.P

    Katılım:
    13 Haziran 2006
    Mesajlar:
    3.525
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    335 ÇTL
    çok güzel olmuş sevdim burasını bana bi ıhlamur lütfen biraz gevşeyim hiç uyumadım :)
     
  8. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    Nasıl yapıldığını yazmaya gerek yoktur herhalde :) Kısa bir bilgi geçelim sadece

    Güzel kokulu çiçeklerinden dolayı ve bir gölge ağacı olarak yetiştirilir. Doğramacılıkta kıymetli olan beyaz ve hafif bir odun verir. Ihlamur kabuğundaki lifler ip ve kaba dokumalarda kullanılır. çiçek durumları tıbbi olarak kullanılır. Ihlamur çiçeği yatıştırıcı, idrar verici ve balgam söktürücü olarak çay halinde kullanılır. Ihlamur çiçeği banyosunun da yatıştırıcı bir özelliği vardır.

    Türkiye'de doğal olarak 3 tür bulunur.

    Tilia platyphyllos - Büyük yapraklı ıhlamur
    Tilia rubra - Kafkas ıhlamuru
    Tilia tomentosa - Gümüşi ıhlamur


    [​IMG]
     
  9. cırcırböcee

    cırcırböcee V.I.P V.I.P

    Katılım:
    13 Haziran 2006
    Mesajlar:
    3.525
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    335 ÇTL
    Teşekkürler canım benim hemen ıhlamur çiçekleri bulmaya gidiyom :P
     
  10. merakettim
    Ecinni

    merakettim Öpözel Üye :*

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.931
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    Ne iş olursa yaparım abi
    Yer:
    leşim ANKARA:)
    Banka:
    1.432 ÇTL
    Annem ben küçükken Kete diye bi çörek yapardı.Bilen var mı?(Şimdi yapmıyo ama:()
     

Sayfayı Paylaş