1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Frambuazlı Pasta Tarifi, Frambuazlı Pasta Nasıl Yapılır?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL

    [​IMG]

    Pandispanya için

    • 3 yumurta
    • 100 gr tozşeker
    • 75 ml su
    • 15 gr pasta katkı maddesi
    • 150 gr un
    • 50 gr badem
    • 5 gr kabartma tozu
    • 5 gr vanilya

    Pasta kreması için

    • 500 ml süt
    • 4 yumurta sarısı
    • 100 gr şeker
    • 20 gr un
    • 20 gr nişasta

    Pastayı ıslatmak için

    • 200 ml şeker şurubu

    Kaplama ve ara malzemesi

    • 500 gr frambuaz
    • 400 gr fildişi
    • Kuvertür (beyaz ham çikolata)
    • 200 gr frambuaz jöle

    Pandispanya için; yumurta, katkı ve şekeri mikserde çırpın. Diğer malzemeyi de ilave edip 3 dakika daha çırpın ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamuru, 18- 20 cm çapındaki kelepçeli kalıba boşaltıp 160- 180 derece ısıtılmış fırında 25- 30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra keki çemberden çıkarıp enine 3 dilime kesin.

    Krema için; Şeker, un, nişasta ve yumurta sarılarını çırpıp sıcak süte devamlı karıştırarak ekleyin. Krema haline gelene kadar ocakta karıştırıp bir kenara alın.

    Pandispanyanın alt dilimini şeker şurubu ile ısltın. Üzerine bir kat krema yayıp frambuaz tanelerni serpiştirin. İkinci dilimi kapatıp tekrar krema yayın ve meyve koyunç 3. dilimi kapatın. Pastayı donuncaya kadar buzdolabında bekletip sonra kalıptan çıkarın.

    Kıyılmış fildişi küvetürü (beyaz ham çikolata) benmaride eritin. Parlak ve pürüzsüz kıvama gelince pastanızı bir tel ızgara üzerine alıp çikolatayı üzerine dökerek her tarafını kaplayın. Donuncaya kadar bekletin. Üzerine frambuaz jöle ile kaplayıp donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

    Alıntıdır.

     

Sayfayı Paylaş