1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Fransız Salçaları

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 28 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Fransız Salçaları

    Fransız salçalarının cinsleri pek çoktur. Salçalar, yemeklerin bir nevi cilâsıdır. Güzel ve nefis salçalar göze hoş gelir, aynı zamanda iştihayı da açar.
    Salçalar; et, balık ve paça hülâsalarından yapılır. Ve salçalara muhtelif diğer maddelerin karıştırılması suretiyle çeşni ve lezzet elde edilir.
    Meselâ; bir salçaya kokulu sirke hülâsası ilâve edilince ayrı bir rayihalı salça olur.
    Baharat, domates, un ve tereyağı katılınca ve Parmesan ve gruyere peynirleri ilâve edilince, renk ve lezzet dahi derhal değişir.
    Bu hususta lokanta mutfaklarıyla aile mutfakları ayrılmaktadır.
    Pek tabiîdir ki, aile mutfaklarında, en kolay ve pratik salçalar kabul edilir.
    Fransa'da, lokanta mutfaklarda, ekseriyetle sığır eti suyuna nişasta ilâvesiyle salça yaparlar. Bu salça için büyük miktarda ete ihtiyaç bulunduğundan, aile mutfaklarında pek rağbet görmez.
    Fransız salçalara, et sulariyle beraber, kızarmış mantarlardan akan sular, sirke, süt vesaire girmektedir.
    Salçaların renklerini bozmamak için, umumiyetle kalaylı bakır kaplar veya alüminyum takımları kullanılır.
    Demir tavalar ise, salçanın rengini bozarlar ve çirkinleştirirler.
    Salçalar, daima hafif ateş hararetiyle hazırlanır.

    Fransız Mutfağında Kullanılan Salçalar;
    • Alman salçası
    • Malta salçası
    • İtalyan salçası
    • Fransız salçası
    • Felemenk salçası
    • Tatar salçası
    • Yeşil soslar
    • Beyaz soslar
    • Mantarlı salçalar
    • Hardallı salçalar
    • Yumurtalı salçalar
    • Mayonez terbiyesi
    • Sarımsaklı ve baharlı terbiyeler
    • Kremalı salça
    • Şeytan salçası
    • Bechamel terbiyesi
    • Sofracıbaşı salçası
    • Prensin avcıbaşı salçası
    • Karaca salçası
    • Fransız (Ruen) şehri salçası
    • Robert terbiyeli salçası
    • Aurore = Fecir salçası
    • Mornay salçası
    • Soubise salçası
    • Genevoise = Cenevre salçası
    • Nantua salçası
    • Amatörlerin domates salçası
    • Frenk üzümü ve maydanoz terbiyeleri
     

Sayfayı Paylaş