1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Galeta Unlu Pastırmalı Börek Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 1 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.832
    Beğenileri:
    6.102
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    2.371 ÇTL


    Malzemeler:

    4 yufka
    2 çorba k. tereyağı
    yarım çay b. sıvıyağ

    İç harcı için:


    beyaz peynir
    dil peyniri
    pastırma
    1 tutam maydanoz

    Mantolamak için:

    süt
    galeta unu

    Hazırlanışı:

    Yufkaları 6 eşit parçaya bölüyoruz. Sosu için, tereyağını eritiyoruz ve sıvıyağla karıştırıyoruz. İç harcı için, pastırmayı doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine dil peynirini ve beyaz peyniri rendeliyoruz.

    Maydanozu da ince doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz ve harcımızı karıştırıyoruz.Üçgen kestiğimiz yufkaların üzerine sos karışımından sürüyoruz. İç harçtan yufkaların geniş kenarına paylaştırıyoruz. Önce iki kenarı hafif kapatıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. bir kaseye süt, bir kaseye galeta unu koyuyoruz. Sardığımız börekleri önce süte, sonra galeta ununa batırıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

    Afiyet olsun...

     

Sayfayı Paylaş