1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Gaziantep Usulü Burma Kadayıf

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 3 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Malzemeler
    * 1 kg. çiğ burma kadayıf
    * 1 kg. toz şeker
    * 500 gr. Antep fıstığı içi * 600 gr. sade yağ.

    Not: Malzemeler 1 tepsi / 3 kg içindir.

    Yapılışı:
    Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir. Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konulur ve bir taraftan sarılmaya başlanır.

    İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortasından başlanılarak dizilir.

    Daha sonra kadayıfın üzerine sade yağ eritilip dökülür. Dizme işlemi bitince tepsi düşük ateşli fırında 20 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir.

    Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve bir başka tepsiye ters çevrilerek konulur. Süzülen yağ tekrar kadayıfın üzerine dökülerek 10 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür.

    Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür. Kadayıf 5 dakika kadar kısık ateşte şerbet ile beraber pişirildikten sonra servise sunulur.

    ŞERBETİN HAZIRLANMASI:
    1 kg. şekere yarım litre su katılır ve karıştırılarak yüksek ateşte kaynatılır. Karışım kaynayınca şerbet hazır hale gelir.
     

Sayfayı Paylaş