1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Genel Kültür Soru ve Cevapları

Konusu 'BilgiBANK' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 29 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    1) 1. Eğitim şurası hangi yıl, nerede yapıldı?
    a) 1923 – İZMİR
    b) 1920 – İZMİR
    c) 1921 – ANKARA
    d) 1924 – İSTANBUL
    2) 2006 Yılın’da Almanya’da Dünya Futbol Kupası’nda hangi ülke şampiyon oldu?
    a) Fransa
    b) İtalya
    c) İngiltere
    d) Yunanistan

    3) Töreler, topraklar, su davaları, öç almalar gibi gerçek hayata ait yansımaların görüldüğü öyküsü ’’Susuz Yaz‘‘ dışında ’’Yenilmeyen‘‘, “Dağlı ve Muharrem”, “Gülsüm Kıza Ağıt” gibi öykülerinde de yaşadığı dönemin sosyal panoramasını, mozaik işlercesine bütünleyen öykücümüz kimdir?
    a) Reşat Nuri GÜNTEKİN
    b) Hüseyin Rahmi GÜRPINAR
    c) Necati CUMALI
    d) Peyami SAFA

    4) Aşağıdaki isimlerden hangisi Başbakanlık görevi üstlenmiş kişilerden değildir?
    a) Celal BAYAR
    b) Nihat ERİM
    c) Erdal İNÖNÜ
    d) Abdullah GÜL

    5) Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne katılımı hangi tarihte gerçekleşmiştir?
    a) 1997
    b) 1994
    c) 1991
    d) 1995

    6) Churchil ve Roosevelt’in de katıldığı Kahire Konferansı’na (1943) Türkiye Cumhuriyeti adına katılan devlet adamı kimdir?
    a) İsmet İNÖNÜ
    b) Celal BAYAR
    c) Şükrü SARAÇOĞLU
    d) Fethi OKYAR

    7) Aşağıdakilerden hangisi “Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun” a göre Ulusal Bayram’dır?
    a) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
    b) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
    c) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
    d) 30 Ağustos Zafer Bayramı

    8) Aşağıdakilerden hangisi İçişleri Bakanlığı’na bağlı değildir?
    a) Jandarma Genel Komutanlığı
    b) Emniyet Genel Müdürlüğü
    c) Gümrük Müşteşarlığı
    d) Sahil Güvenlik Komutanlığı

    9) Polis Meslek Eğitim Merkezleri hangi kanuna istinaden açılabilir?
    a) PVSK
    b) ETK
    c) PYÖK
    d) İİK

    10) Aşağıdakilerden hangisi milli bir maçta 4 gol atan futbolcularımızdan değildir?
    a) Hakan ŞÜKÜR
    b) Tanju ÇOLAK
    c) Z. RIZA SPOREL
    d) Oktay DERELİOĞLU

    11) Aşağıdakilerden hangisi en fazla milli olan futbolcumuzdur?
    a) Hakan ŞÜKÜR
    b) Tugay KERİMOĞLU
    c) Alpay ÖZALAN
    d) Rüştü REÇBER

    12) Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Birliği’ne üye devletler arasında yer almaz?
    a) Almanya
    b) Belçika
    c) Norveç
    d) Malta

    13) Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olan ülkeler aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Almanya
    b) Fransa
    c) Çin
    d) (b) ve (c)

    14) “Dünya İnsan Hakları Günü” hangi gün kutlanır?
    a) 27 Aralık
    b) 10 Aralık
    c) 20 Nisan
    d) 1 Eylül

    15) Aşağıdakilerden hangi ikisi 1 Ocak 2007 tarihi itibari ile Avrupa Birliği’ne tam üye olan ülkelerdendir?
    a) Macaristan-Yunanistan
    b) Polonya-Macaristan
    c) Bulgaristan-Romanya
    d) Romanya-Malta

    16) FİFA tarafından 2006 yılının en iyi futbolcusu kim seçilmiştir?
    a) Carnavaro
    b) Zidane
    c) Nedvet
    d) Ronoldinho

    17) 2006-2007 UEFA Kupasını hangi takım kazanmıştır.
    a) Barcelona
    b) Sevilla
    c) Espanyol
    d) Real Madrid

    18) Amerika Basketbol Liginde (NBA) oynayan ilk Türk oyuncu kimdir?
    a) Mehmet OKUR
    b) İbrahim KUTLUAY
    c) Hidayet TÜRKOĞLU
    d) Mirsad TÜRKCAN

    19) Mehmet OKUR hangi takımın formasını giymektedir?
    a) Miami heat
    b) Utah Jazz
    c) Detroit Pistons
    d) Chicago Bulls

    20) Aşağıdaki takımlardan hangisi 2006-2007 sezonu sonunda Süper Lige yükselen takımlardan değildir?
    a) Gençlerbirliği Oftaş
    b) İstanbulspor
    c) İstanbul Büyükşehir Belediyesi
    d) Kasımpaşaspor

    21) Aşağıdakilerden hangisi 2008 Avrupa Eleme Grubu’ndaki rakiplerimizden değildir?
    a) Yunanistan
    b) Norveç
    c) Moldova
    d) İsveç

    22) 2007 yılında yapılan 60. Cannes Film Festivali “Altın Palmiye” ödülünü kazanan film hangisidir?
    a) Yaşamın kıyısında
    b) Tarantiono
    c) Coen Biraderler
    d) 4 Ay 3 Hafta 2 gün

    23) “Yaşamın Kıyısında” filmi ile 2007 yılında düzenlenen 60. Cannes Film Festivalinde en iyi senaryo ödülü kazanan filmin yönetmeni kimdir?
    a) Yüksel AKSU
    b) Julian SCHABEL
    c) Osman SINAV
    d) Fatih AKIN

    24) 23 Mayıs 2007 günü Atina’da oynanan Milan-Liverpol maçı sonucu Şampiyonlar Ligi Kupasını kazanan Milanın gollerini atan futbolcu kimdir ?
    a) Kaka
    b) Pirlo
    c) İnzaghi
    d) Gattuso

    25) 2007 yılı Mayıs ayında İstanbulda düzenlenen Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 Uluslar arası Bayanlar Tenis Turnuvası’nı kazanan bayan tenisçi kimdir ?
    a) Elena Dementieva
    b) Aravane Reazi
    c) Maria Shaporova
    d) Venüs Williams

    26) 2006 yılı Kültür Bakanlığı “Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”nü alan, özellikle “Mona Roza” isimle şiiri ile tanınan şair, yazar ve düşünce adamı kimdir?
    a) Hilmi YAVUZ
    b) Sezai KARAKOÇ
    c) Gülten DAYIOĞLU
    d) Fazıl Hüsnü DAĞLARCA

    27) 14. Altın Koza Film Festivalinde (2007) en iyi film ödülü alan sinema filimi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Cenneti Beklerken
    b) Dondurmam Gaymak
    c) Takva
    d) Beynelmilel

    GENEL KÜLTÜR CEVAP ANAHTARI

    1- C
    2- B
    3- C
    4- C
    5- D
    6- A
    7- C
    8- C
    9- B
    10- B
    11- D
    12- C
    13- D
    14- B
    15- C
    16- A
    17- B
    18- D
    19- B
    20- B
    21- D
    22- D
    23- D
    24- C
    25- A
    26- B
    27- D
     
    YoRuMSuZ bunu beğendi.
  2. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.761
    Beğenileri:
    2.395
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    91 ÇTL
    Soru 1 : Cumhurbaşkanı kaç yılda bir halk tarafından seçilir?
    Cevap : 5
    Soru 2 : ‘ Türk Devleti bir Cumhuriyettir.’ ifadesi anayasamızın kaçıncı maddesidir?
    Cevap : 1. Maddesi
    Soru 3 : Cumhurbaşkanı kim tarafından seçilir ?
    Cevap : TBMM
    Soru 4 : İlk Türkçe sözlük hangisidir?
    Cevap : Divan-ı Lugat-it Türk
    Soru 5 : Maddi ve manevi açılardan ulus ve ülke çıkarlarını herşeyin üstünde tutma alışkanlığına ne ad verilir?
    Cevap : Milliyetçilik
    Soru 6 : Bir akarsuyun belirli bir sürede taşıdığı su miktarına ne ad verilir ?
    Cevap : Debi
    Soru 7 :Ülkemiz Avrupa Birliğine tam üyelik müzakerelerine hangi yılda başlamıştır ?
    Cevap : 2005
    Soru 8 : Ticari yada sanayi bir kuruluşu tanıtmak veya herhangi bir malın satışını arttırmak amacıyla kullanılan çeşitli yolların genel adına ne denir ?
    Cevap : Reklam
    Soru 9 : Pusulada ( N ) harfi hangi yönü ifade eder ?
    Cevap : Kuzey
    Soru 10 : Maddenin ölçülemeyen özelliği hangisidir ?
    Cevap : Koku
    Soru 11 : Çocuk hakları günü hangi tarihte kutlanmaktadır ?
    Cevap : 20 Kasim
    Soru 12 : 2007 yılında Avrupa Birliğine giren ülkeler hangileridir ?
    Cevap : Bulgaristan – Romanya
    Soru 13 : Notada durak işareti hangisidir ?
    Cevap : Es
    Soru 14 : Türkçe hangi dil grubuna girmektedir ?
    Cevap : Ural – Altay
    Soru 15 : Müzik ezgileri yazılırken sesleri gösteren işaretlere ne ad verilir ?
    Cevap : Nota
    Soru 16 : Avrupa Birliğini iki kez halk oylamasiyla reddeden ülke hangisidir ?
    Cevap : Norveç
    Soru 17 : UNICEF nedir ?
    Cevap : Birleşmiş Milletler Çocukları Koruma Vakfı
    Soru 18 : Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan ilk ülke hangisidir ?
    Cevap : Türkiye
    Soru 19 : Daha önce aynı şartlar altında yapılmış olan aynı türden bir spor başarısının sonucunu aşan ve bununla ilgili resmi makamlar tarafından da kabul edilmiş spor derecesine ne ad verilir ?
    Cevap : Rekor
    Soru 20 : Avrupa Birliğinin başkenti neresidir?
    Cevap : Brüksel
    Soru 21: Hayvanlari koruma günü hangi gündür ?
    Cevap : 4 Eylül
    Soru 22 : İstiklal Marşımızın bestecisi kimdir?
    Cevap : Osman Zeki Üngör
    Soru 23 : Telefonu kim icat etmiştir ?
    Cevap : Alexander Graham Bell
    Soru 24 : İnternet üzerinde en fazla kullanılan arama motoru hangisidir ?
    Cevap : Google
    Soru 25 : Türkiye’nin en yüksek dağı hangisidir ?
    Cevap : Ağrı dağı
    Soru 26 : Eurovision ‘da Türkiyeye birincilik getiren sanatçımız kimdir ?
    Cevap : Sertab Erener
    Soru 27 : Türkiyenin en büyük gölünün adı nedir ?
    Cevap : Van Gölü
    Soru 28 : Türkiye erozyonla mücadele,ağaçlandirma ve doğal varlıkları koruma vakfının kısa adı nedir ?
    Cevap : TEMA
    Soru 29 : Pisagor teoremi hangi bilim dalıyla ilgilidir ?
    Cevap : Matematik
    Soru 30 : Nötron sayısı farklı proton sayısı aynı olan atomlara ne denir ?
    Cevap : İzotop
    Soru 31 : ‘İnce Memed’ adli eserin sahibi kimdir ?
    Cevap : Yaşar Kemal
    Soru 32 : Gayda nedir ?
    Cevap : Müzik aleti
    Soru 33 : Türkiye sınırları içindeki en uzun nehir hangisidir ?
    Cevap : Kızılırmak
    Soru 34 : Osmanlı imparatorluğunda ilk halife kimdir ?
    Cevap : Yavuz Sultan Selim
    Soru 35 : En geniş ormanlık alana sahip bölgemiz hangisidir ?
    Cevap : Karadeniz Bölgesi
    Soru 36 : Telgrafta hangi alfabe kullanılır ?
    Cevap : Mors Alfabesi
    Soru 37 : NBA ‘ de oynayan ve All Star’a seçilen türk basketbolcumuz kimdir ?
    Cevap : Mehmet Okur
    Soru 38 : Mimar Sinanın ‘ustalık eserim’ diye nitelendirdiği cami hangisidir ?
    Cevap : Selimiye Cami
    Soru 39 : Mimar Sinanın ‘kalfalık eserim ‘ diye nitelendirdiği cami hangisidir ?
    Cevap : Süleymaniye Cami
    Soru 40 : FIFA Dünya kupasını hangi ülke almıştır ?
    Cevap : İtalya
    Soru 41 : Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti neresidir ?
    Cevap : Abu Dabi
    Soru 42 : En genç bilim adamı ünvanını elinde tutan türk bilim adamı kimdir ?
    Cevap : Oktay Sinanoğlu
    Soru 43 : Dünyanın en büyük adasının adı nedir ?
    Cevap : Grönland
    Soru 44 : Türkiyede bir tek Erzurumda çıkarılan madenin adı nedir ?
    Cevap : Oltu Taşı
    Soru 45 : Bugün bile adına tıp yemini edilen İspanyol tıp bilgini kimdir ?
    Cevap : Hipokrat
    Soru 46 : Türkiyenin sınırları dışında türk bayrağının dalgalandığı ve Türk askerlerinin nöbet tuttuğu yer neresidir ?
    Cevap : Caber Kalesi
    Soru 47 : Din kurallarına göre idare edilen yönetim biçimi hangisidir ?
    Cevap : Teokrasi
    Soru 48 : İlk Türk denizci kimdir ?
    Cevap : Çaka Bey
    Soru 49 : İlk kez hangi türk şair şiirlerinde sevgililerinin adını kullanmıştır ?
    Cevap : Karacaoğlan
    Soru 50 : Azerbeycan’ın başkenti neresidir?
    Cevap : Bakü
    Soru 51 : Peygamberler, din büyükleri ve devlet adamları gibi önemli şahsiyetlerin hayatlarını anlatan kitaplara verilen genel ad nedir?
    Cevap : Siyer
    Soru 52 : İlk yerli tiyatro eseri kime aittir?
    Cevap : Şinasi
    Soru 53 : Edebiyatımızda ilk çocuk şiirleri yazan ve bu şiirleri “ Şermin “ adlı şiir kitabında bir araya getiren şairimiz kimdir?
    Cevap : Tevfik Fikret
    Soru 54 : Türk sinemasında “sultan” lakabıyla anılan aktris kimdir?
    Cevap : Türkan Şoray
    Soru 55 : Elektrik akımı ölçü birimi?
    Cevap : Amper
    Soru 56 : Anayasanın ilk maddesi içeriği neyle ilgili
    Cevap : Devletin şekli
    Soru 57 : Fransa’da siyasal taşlama oyunu olarak bilinen oyunun adı nedir?
    Cevap : Soti
    Soru 58 : Sisler Bulvarı, Ben Sana Mecburum adlı şiirlerin şairi kimdir?
    Cevap : Atilla İlhan
    Soru 59 : Cennet-cehennem mağaraları hangi ilimizdedir?
    Cevap : Mersin
    Soru 60 : Manisa’nın Spil dağında bulunan “ağlayan kaya “anlamına gelen kayanın mitolojik adı nedir?
    Cevap : Niobe
     
    Çağlayağmur, SAHRA_BUSE ve YoRuMSuZ bunu beğendi.
  3. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.761
    Beğenileri:
    2.395
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    91 ÇTL
    Soru 61 : Ege’nin incisi İzmir’imizin eski adı nedir?
    Cevap : Smyrna ( Simirna)
    Soru 62 : Tarihi Aspendos Tiyatrosu hangi ilimizdedir?
    Cevap : Antalya
    Soru 63 : Türk futbol tarihinin en çok gol atan futbolcusu kimdir?
    Cevap : Hakan Şükür
    Soru 64 : Hangi sporcumuz futbol dalında altın ayakkabı almıştır?
    Cevap : Tanju Çolak
    Soru 65 : 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları hangi ilimizde yapılacaktır?
    Cevap : Erzurum
    Soru 66 : Fransa cumhurbaşkanı kimdir?
    Cevap : Nikolas Sarkozy
    Soru 67 : Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen ortak birimi olan Euro’yu kabul etmeyen ve kendi para birimini kullanan ülke hangisidir?
    Cevap : İngiltere
    Soru 68 : Yaprak Dökümü adlı romanın yazarı kimdir?
    Cevap : Reşat Nuri Güntekin
    Soru 69 : Nobel edebiyat ödülünü kazanan ilk Türk yazarımız kimdir?
    Cevap : Orhan Pamuk
    Soru 70 : Yakın zamanda filmi yapılan Karagöz-Hacivat adlı filmde “Karagöz” rolünü başarıyla oynayan dünyaca ünlü aktörümüz kimdir?
    Cevap : Haluk Bilginer
    Soru 71 : Türklerin bilinen ilk alfabesi nedir?
    Cevap : Göktürk alfabesi
    Soru 72 : Uygurlara ait Türk destanının adı nedir?
    Cevap : Türeyiş destanı
    Soru 73 : Onuncu cumhurbaşkanımızın adı nedir?
    Cevap : Ahmet Necdet Sezer
    Soru 74 : İnce Memed adlı eserin yazarı kimdir?
    Cevap : Yaşar Kemal
    Soru 75 : Kurtuluş Savaşımızı doğrudan işleyen ilk roman nedir?
    Cevap : Ateşten Gömlek
    Soru 76 : GAP Projesi'nin en önemli barajlarından olan Birecik Barajı, 2000 yılında su toplamaya basladi ve 2500 yıllık antik kentin beste biri sulara gömüldü. Bu antik kentin adı nedir?
    Cevap : Zeugma ( Belkıs Köyü )
    Soru 77 : Divan-ı Lügat’it Türk adlı eserin yazarı kimdir?
    Cevap : Kaşgarlı Mahmud
    Soru 78 : Cannes Film Festivali'nde "Yaşamın Kıyısında" filmiyle 27 Mayıs 2007'de en iyi senaryo ödülünü kazanan senarist-yönetmenimiz kimdir?
    Cevap : Fatih AKIN
    Soru 79 : Çok partili rejim hangi tarihten itibaren gerçekleşmiştir?
    Cevap : 1945
    Soru 80 : Kendi çocukları olmasına rağmen farklı ırklardan 3 çocuğu evlatlık edinen dünyaca ünlü sinema sanatçısı çift kimdir?
    Cevap : Bradd Pitt-Angelina julie
    Soru 81 : Çokeşli evliliğin sosyolojideki adı nedir?
    Cevap : Poligami
    Soru 82 : İstiklal Marşı’nın bestecisi kimdir?
    Cevap : Osman Zeki Üngör
    Soru 83 : Kitab-ı Bahriye adlı eseri ve yaptığı haritalarla ünlü denizci kimdir?
    Cevap : Piri Reis
    Soru 84 : Himalayarda bulunan ve dünyanın en yüksek noktasını oluşturan doruğun adı nedir?
    Cevap : Everest
    Soru 85 : Dünyanın en derin gölü hangi göldür?
    Cevap : Baykal Gölü (Asya’da)
    Soru 86 : Daha çok “Monalisa “ tablosuyla tanınan ressam fakat aynı zamanda mucit, mühendis, heykeltıraş olan ve resim alanındaki çalışmalarını “insan vücudunun oranları” hakkındaki sağlık çalışmalarına da ışık tutması için kullanan dünyaca ünlü sanatçı-bilim adamı kimdir?
    Cevap : Leonardo da vinci
    Soru 87 : Hacı Bektaş Şenlikleri hangi ilimizde yapılmaktadır?
    Cevap : Nevşehir
    Soru 88 : UNESCO 2007 yılını O’nun yılı ilan etti. Mesnevileriyle tanınan bu ünlü tasavvufçumuz kimdir?
    Cevap : Mevlana
    Soru 89 : Uzaydan bakıldığında görülebilen dünyadaki tek yapının adı nedir?
    Cevap : Çin Seddi
    Soru 90 : 2007 yılında 4 dalda birden “Oscar ödülü” kazanan filmin adı nedir*
    Cevap : Köstebek( departed)
    Soru 91 : Türkiye’de yaşanan her ekonomik krizin ardından olduğu gibi 21 Şubat 2001 ekonomik krizinde de belli koşullarla Türkiye’ye orta ve uzun vadede kredi sağlayan uluslar arası kuruluşun adı nedir?
    Cevap : IMF
    Soru 92 : Osmanlı mimarisi XV. ve XVI. Yüzyıllarda zirveye ulaşır. Bu dönemde Kanuni adına Süleymaniye Camii, Mostar Köprüsü ve Şehzade Camii gibi önemli eserler veren Osmanlı mimarı kimdir?
    Cevap : Mimar Sinan
    Soru 93 : Futbolda büyük başarı göstererek 2000 yılında UEFA ve Süper Kupayı alan futbol takımımızın adı nedir?
    Cevap : Galatasaray
    Soru 94 : Şair, roman ve öykü yazarıdır. Özellikle “Hababam Sınıfı” romanıyla tanınan bu yazarımız kimdir?
    Cevap : Rıfat Ilgaz
    Soru 95 : “ Dostlar Beni Hatırlasın, Kara Toprak, Uzun İnce Bir Yoldayım “ gibi daha birçok şiiriyle tanınan ünlü halk ozanımız kimdir?
    Cevap : Âşık Veysel
    Soru 96 : Atatürk’ü 1919 yılında İstanbul’dan Samsun’a götüren geminin adı nedir?
    Cevap : Bandırma Vapuru ( Bandırma Gemisi )
    Soru 97 : 2007 yılında yapılan 11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, bayanlar 10 bin metrede gümüş madalya kazanan milli atletimizin adı nedir?
    Cevap : Elvan Abeylegesse
    Soru 98 : Bu yıl 726'ncısı düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri hangi ilimizde yapılmaktadır?
    Cevap : Bilecik
    Soru 99 : Şu zamana kadar gelmiş geçmiş şüphesiz en önemli tenor olarak nitelendirilen 2007 yılında ölen, ünlü İtalyan tenorun adı nedir?
    Cevap : Luciano Pavarotti
    Soru 100 : 2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti ve Eurovision birincisi oldu. Bu sanatçımız kimdir?
    Cevap : Sertab Erener
     
    Çağlayağmur ve SAHRA_BUSE bunu beğendi.
  4. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.761
    Beğenileri:
    2.395
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    91 ÇTL
    Soru 101)Dünyamızda iklimlerin değişmesiylekendi gösterensorunun genel adı nedir?
    Cevap 101:Küresel ısınma
    Soru 102
    )Dünyada özellikle felçli hastalar başta olmak üzere birçok rahatsızlığa umut ışığı olan, organların kendini yenileyebileceği yolunda önemli adımlar atılan, bilimsel çalışmaları halen devam eden bilimsel çalışma nedir?
    Cevap 102: Kök hücre çalışmaları
    Soru 103
    )2006 yılında gösterime girerek Oskar aday adayı olarak gösterilen Türk Filminin adı nedir?
    Cevap 103: Dondurmam Gaymak
    Soru 104
    )Her hangi bir spor karşılaşmasında spor ahlakına uygun davranan kişilere verilen ödülün adı nedir?
    Cevap 104: Fair play
    Soru 105
    )Türkiye Cumhuriyeti’nin şu ana kadar kaç cumhurbaşkanı olmuştur?
    Cevap 105:11 (On bir)
    Soru 106)
    Türkiye Birinci Futbol Ligi’nde en fazla gol atan oyuncu kimdir?
    Cevap 106: Hakan Şükür
    Soru 107)
    2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası hangi ülkede yapılmıştır?
    Cevap 107:İspanya
    Soru 108)
    Piri Reis’in eserinin adı nedir?
    Cevap:Kitab-ı Bahriye
    Soru 109)
    Osmanlı Devleti’nde devlet memurlarının pantolon ve fes giyme zorunluluğunu hangi padişah getirmiştir?
    Cevap: II.Mahmut
    Soru 110)
    Ülkemizde kadınlara milletvekili olabilme hakkı hangi yılda verilmiştir?
    Cevap:1934
    Soru 111)
    Musul hangi antlaşmayla Irak’a bırakılmıştır?
    Cevap: Ankara Antlaşması (1926)
    Soru 112)
    Avrupa üyesi olduğu halde Avro yerine kendi para birimini kullanmaya devam eden ülke hangisidir?
    Cevap: İngiltere
    Soru 113)
    Selçuklularda toprakların gelirlerine göre ayrılmasına ne ad verilir?
    Cevap:İkta
    Soru 114)
    TBMM kararıyla 1 Ocak 2005 tarihinde Türk Lirasından kaç sıfır atılmıştır?
    Cevap:6
    Soru 115)
    Avusturalya Kıtası’nın en tanınmış hayvanı nedir?
    Cevap: Kanguru
    Soru 116)
    Ankara’da bulunan uluslar arası hava limanımızın adı nedir?
    Cevap: Esenboğa
    Soru 117)
    Hollanda’nın başkenti neresidir?
    Cevap: Amsterdam
    Soru 118)
    İspanya’da geçmişte kurulmuş İslam Devleti’nin adı nedir?
    Cevap: Endülüs Emevi
    Soru 119)
    Ay’a ilk defa kaç yılında ayak basılmıştır?
    Cevap:1969
    Soru 120)
    Türkiye ile Yunanistan’ı birbirine bağlayan sınır kapısının adı nedir?
    Cevap:İpsala
    Soru 121)
    Uluslar arası Adalet Divanı’nı bulunduğu şehrin adı nedir?
    Cevap: Lahey (Den Haog)
    Soru 122)
    Kırgızıstan’ın başkenti neresidir?
    Cevap:Bişkek
    Soru 123)
    Rumeli Hisarını hangi padişah yapmıştır?
    Cevap:Fatih Sultan Mehmet
    Soru 124)
    İpeği ve şeftalisi ile meşhur ilimiz hangisidir?
    Cevap:Bursa
    Soru 125)
    Türkiye’nin kuzeyden geçen en uç şehri hangisidir?
    Cevap:Sinop
    Soru 126)
    Vücuduna orantılı en küçük kafalı kuş hangisidir?
    Cevap: Devekuşu
    Soru 127)
    Güneşe en yakın gezegen hangisidir?
    Cevap:Merkür
    Soru 128)
    Amerika ve Asya kıtaları arasındaki okyanus’un adı nedir?
    Cevap:Büyük Okyanus
    Soru 129)
    Büyük Okyanus ile Atlas Okyanusu’nu birbirine bağlayan kanalın adı nedir?
    Cevap: Panama
    Soru 131)
    Dünyanın en büyük hayvanı nedir?
    Cevap:Mavi balina
    Soru 132)
    Türkiye’nin en uzun nehri hangisidir?
    Cevap:Kızılırmak
    Soru 133)
    Hangi kan grubu herkesten kan alabilir?
    Cevap:AB
    Soru 134)
    Hangi kan grubu herkese kan verir?
    Cevap:0
    135)
    Kazakistan’ın başkenti hangisidir?
    Cevap:Alma ata
    Soru 136)
    Kuzey Kıbrıs’ın bağımsızlığını tanıyan ikinci ülke hangisidir?
    Cevap:Çeçen Cumhuriyeti
    Soru 137)
    Dünya’nın en yüksek tepesi hangisidir?
    Cevap:Everest
    Soru 138)Türkiye NATO’ya kaç yılında girmiştir?
    Cevap:1951
    Soru 139)
    Battaniyeleri ile dünyaca meşhur ilimiz hangisidir?
    Cevap:Siirt
    Soru 140)
    Ülkemizde şeker pancarı üretiminin en fazla yapıldığı bölgemiz hangisidir?
    Cevap:İç Anadolu bölgesi
    Soru 141)Osmanlı Devleti’nin ünlü sanatçılarından Levni sanat dallarından hangisiyle yaptığı çalışmalarla tanınmıştır?
    Cevap:Minyatür
    Soru 142)
    Yurdumuzda en fazla elektrik enerjisi hangi barajdan elde edilir?
    Cevap:Keban
    Soru 143)
    ’’Sanat Güneşi’’ olarak adlandırdığımız ünlü sanatçımız kimdir?
    Cevap:Zeki Müren
    Soru 144)
    Horozları ile meşhur olan ilimiz hangisidir?
    Cevap: Denizli
    Soru 145)
    Dünyada insanları cimri olarak adlandırılan ülke hangisidir?
    Cevap:İskoçya
    Soru 146)
    Sırbıstan, Karadağ, Hırvatıstan, Bosna Hersek gibi ülkelerin dağılmadan önce kurdukları devletin adı nedir?
    Cevap:Yugoslavy
    Soru 147)
    Cumhurbaşkanı görev yapmadığı durumlarda yerine kim vekalet eder?
    Cevap:TBMM Başkanı
    Soru 148)
    Kuduz aşısını kim bulmuştur?
    Cevap:Luis Pastör
    Soru 149)
    Ülkemizin yüzölçümü en büyük ikinci gölü hangisidir?
    Cevap:Tuz Gölü
    Soru 150)
    Atmosfer’in en alt tabakasına ne ad verilir?
    Cevap:Troposfer
     
    Çağlayağmur, SAHRA_BUSE ve YoRuMSuZ bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş