1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Gilaburu Soslu Keşkül

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 25 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.073
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler :
    1 Lt. Süt
    1 Su B. Toz Şeker
    1 Su B. Hindistan Cevizi
    1 Çay B. Toz Yeşil Fıstık
    1 Yumurta Sarısı
    2,5 Çorba K. Mısır Nişastası

    Sosu İçin:
    1 Kase Gilaburu
    1 Su B. Toz Şeker
    1 Su B. Su

    Kıvamını Bağlamak İçin:
    Mısır Nişasta

    Hazırlanışı
    Tencereye önce sütü dökün. Süt soğukken üzerine şekeri ve yumurta sarısını ekleyin ve biraz çırpın. Süt kaynayınca hindistan cevizi ve toz fıstığı da ekleyip karıştırın.

    Bir kasede su ve nişastayı iyice çırparak eritin ve keşkülün üzerine döküp kıvamını bağlayın. Çırpma teliyle çırpmaya devam edin. Akışkan bir kıvam elde edince cam fırın kabına dökün.

    Sosu hazırlarken; küçük bir tencereye suyu ve gilaburuyu koyun. Kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Biraz piştikten sonra şekerini koyun. Sosu kaynatın ve keşkülün üzerine döküp soğumaya bırakın.
     

Sayfayı Paylaş