1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Girit böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 14 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    3 adet yufka
    250 gram kıyma
    1 çay bardağı haşlanmış pirinç
    1 adet soğan
    1 tutam maydanoz
    Sıvı yağ
    Tuz
    Karabiber
    Tereyağı

    Üzeri İçin

    2 çorba kaşığı biber püresi
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 kase yoğurt
    1 diş sarımsak

    Girit böreği tarifi
    Soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İyice kavrulunca haşlanmış pirinçleri ekliyoruz.
    İnce doğranmış maydanozu, tuz ve karabiberini ilave edip biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
    Yufkayı 8′e bölüyoruz. Yufkaların içine iç harcımızdan koyup sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Üzerine eritilmiş sıvıyağı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
    Piştikten sonra üzerine domates salçası ve biber salçasının karıştırıp sürüyoruz. Sarımsaklı yoğurdu böreklerin üzerine döküp servis ediyoruz.
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleyen: Moderatör: 11 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş