1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Glutensiz Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Sufle

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 25 Haziran 2014 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Glutensiz Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Sufle
    • 3 yumurta (beyazı ve sarısı ayrılmış olmalı)
    • 150 gr. beyaz çikolata
    • 1 kutu (200 ml.) krema
    • 4 Yemek kaşığı toz badem
    • 2 Yk. glutensiz un
    • 150 gr. Framboaz.

    Yapılışı:

    Yumurta beyazlarını derin bir kapta, mikser yardımıyla çırparak kabartın. (Beyaz köpük olması gerek)
    Kremayı minik bir sos tenceresine alıp, içine framboazı ekleyip, kaynatın.
    Hafiften kaynamaya başladığında ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ekleyip, eriyinceye dek, spatula yardımıyla karıştırın.
    Kremalı karışım biraz soğuyunca (eliniz yanmayacak kadar), yumurta sarılarını da ekleyin ve karıştırın.
    Toz badem ve glutensiz unu da ekleyin.
    En son, Kabarmış yumurta beyazına yavaş yavaş ekleyin, ve eklerken yumurta beyazını söndürmemeye dikkat edin. Sufle yapımının püf noktası bu! Spatula yardımıyla çikolatalı karışımı azar azar yumurta beyazına ekleyip, spatulayı kabın altından üstüne doğru hareket ettirerek, ve üst katı sıvayarak, 2 karışımı birbirine yedirin.
    Sonrasında çömlek kaplara ya da varsa, seramik sufle kaplarına (ramakin denir), yarısına kadar gelecek şekilde pay edip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.

    NOT: Tarifte şeker yok, çünkü beyaz çikolata zaten çok tatlı, size tatsız gelirse, sufleyi fırından çıkardıktan sonra üstüne biraz pudra şekeri serpebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş