1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Gökkuşağı Tatlısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 11 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    [​IMG]
    Malzemeler:

    3 yumurta
    1 çay bardağı şeker
    3 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    3 çay bardağı irmik
    3 çay bardağı un
    2 paket kabartma tozu

    Şerbeti:

    3,5 su bardağı su
    3,5 su bardağı toz şeker
    Bir dilim limon

    Hazırlanaşı:

    Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
    Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
    Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
    Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
    Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş