1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Görmeyi Güçlendiren Bitkisel Reçeteler

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 28 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Görmeyi Güçlendiren Bitkisel Reçeteler

    BİBERİYE: 1 bardak kaynar su ya, 10-20 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Biberiye toz haline getirilir, gün de birkaç defa 1 -4 gr içilir. Biberiye kaynatılır, suyu ile göz lere banyo yapılır.

    REZENE: Rezene kaynatılır, suyu buruna çekilirse gözün görme gücünü artırır.

    Haşlanan suyu ile gözlere banyo yapılır.

    Taze yaprakları ezilir, lapa halin de göze konulur.

    Taze yapraklar yenilmek sureti ilede faydalı olur. Rezene tohumu toz haline getiri lir, balla macun yapılıp yenilir.

    HAVUÇ TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.

    Havuç tohumu toz haline getiri lir, günde 1-3 gr içilir. Havuç suyu çıkarılır, günde 2-3 bardak içilir.

    ZENCEFİL TOZU: Zencefil tozu sürme halinde göze çekilir.

    MAYDANOZ TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    Kuru maydanoz aynı şekilde ha zırlanır, günde 2-3 bardak içilir. (Maydanoz kökleri aynı maksatla kullanılır) denenmiştir.

    DİŞ OTU TOHUMU: 1 bardak suya, 10-20 gr tohum konur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile göze ban yo yapılır.

    BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: Taze böğürtlen yaprakları, tomurcuk ve meyveleri çokça yenilir, 40 gün devam edilir.

    1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

    BÖĞÜRTLEN KÖKÜ: 1 bardak suya, 10 gr doğranmış kök konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 3 bar dak içilir.

    SÖĞÜT SAKIZI (PÜSÜ): Söğüt sakızı toz haline getirilir, sürme gibi göze çekilir.

    SARIMSAK: 20 gr sarımsak iyice ezilir, üzerine 20 gr ılık su konur, 24 saat bekletilir, bezle süzülür, günde 3 defa 20-30 damla içilir.

    Veya sarımsak bitkisinde tarif edildiği şekilde kullanılır.

    AKASYA AĞACI ÇİÇEĞİ: Akasya çiçeği, yaprağı, gövde kabuğu 10 dk kaynatılır, elde edilen su ile gözere banyo-pansuman yapılır.

    HATMİ YAPRAĞI: Hatmi yaprakları kaynatılır, elde edilen su ile gözler yıkanır.

    ÇİLEK KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 6-10 gr kök, sap konur, 10 dk bekletilir, günde 3-5 bardak içilir.

    1 bardak kaynar suya, 20 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3.5 bardak içilir.

    BAKLA YAPRAĞI: Taze bakla yapraklarından bir müddet yeni lir.

    SİKLAMEN SOĞANI: Taze soğanların suyu çıkarılır, balla karıştırılır, göze sürme gibi çekilir.

    HİNDİSTAN CEVİZİ KÜÇÜK: Hindistan cevizi toz haline getiri lir, günde 3 defa 0.5 gr içilir. 1 bardak suya, 10 gr parçalanmış ceviz konur, 10 dk kaynatılır, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içilir.

    KASNI DİŞİ: Kasnı toz haline getirilir, balla karıştırılır, sürme gibi göze çekilir.

    KATRAN KÖPÜĞÜ (ÇAM KATRANI): 5 gr katran köpüğü bir miktar mesteki sakızı ile içilir.

    LİMON KABUĞU: Limon kabuğu gölgede kurutulur, toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çeki lir.

    MANTAR: Mantar suyu sıkılır, aynı nisbette su ile karıştırılır, göze azar azar damlatılır.

    Mantar suyu sürme gibi göze çekilir.

    MlSK: Misk, ismit denen sür meyle karıştırılır göze çekilir.

    PELESENK YAĞI: Günde 10 gr pelesenk yağı içilir. 10 gr pelesenk tohumu 10 dk kaynatılıp içilir (göz kararmasın da).

    PELESENK ODUNU: 1 bardak suya, 10 gr pelesenk yongası konur, 10 dk kaynatılıp içilir.

    ABANOZ ODUNU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr abanoz yonga sı konur, 10 dk bekletilir, suyu ile gözlere banyo yapılır.

    VİŞNE SUYU: Vişne meyvesi sı kılır, suyu sürme gibi göze çekilir.

    SÜLÜK OTU: Sülük otu tohumları toz haline getirilir, balla karıştırılır, lapa halinde gözün üze rine konulur.

    TERE-SU TERESİ: Taze bitki sı kılır, suyundan günde 1 bardak içilir.

    1 bardak kaynar suya, 7-8 gr taze bitki konur, 10 dk bekletilir, gün de 3 bardak içilir. Tere tohumundan toz halinde günde 3 gr şeker veya balla yeni lir.

    ŞAKAYIK ÇİÇEĞİ: Şakayık çiçeği haşlanır suyu ile gözler yıkanır (gözleri parlatır-kızarıklığını giderir).

    TIBBİ NERGİZ-TIBBİ ÖKÜZ GÖZÜ-AYNI SAFA ÇİÇEĞİ: 1 bardak suya, yarım avuç bitki konur, 10 dk kaynatılır, suyu ile gözlere banyo yapılır.

    ÇAVDAR: 1 bardak suya, yarım kaşık ezilmiş çavdar konur, 10 dk kaynatılır, süzülür, bu su ile göze banyo, kompres yapılır.

    ÇAN ÇİÇEĞİ: Çan çiçeğinin çiçek açma zamanında toplanan taze yaprakları gözlerin üzerine konursa gözleri kuvvetlendirir, dinlendirir.

    ZEBERCET: Zebercet toz haline getirilir, sürme gibi göze çekilir.

    SÜRME: Göze sürme çekilir.

    SÜT: Göze 1-2 damla süt damlatılır.

    AĞAÇ ZAMKI (PÜSÜ): Ağaç püslerinden her hangi birisi yakılır, isi toplanır, göze sürme gibi çekilir.

    (Kaynak kitaplarımızın birinde bu tarif edilen tedavi uygulandığı takdirde gözlük kullanmaya ihtiyaç kalmayacağı ifade edilmektedir)

    MERCAN KÖŞK: Mercan köşk bitkisi toz haline getirilir, enfiye ile karıştırılır, günde birkaç defa buruna çekilir.

    ŞEKER: 650 gr şeker, 10 gr reze ne, 8 gr kişniş, 1 gr mesteki sakızı, 50 gr sinameki, 8 gr günlük, 10 gr anason toz haline getirilir, 300 gr suda kaynatılır, içine 1 adet limon sıkılır, macun kıvamına gelince indirilir sabah, akşam 1 ceviz büyüklüğünde yenilir.
     

Sayfayı Paylaş