1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

gozleme (degısık tarıf)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Mavi Gül tarafından 21 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. Mavi Gül
    Avare

    Mavi Gül ѕση_¢ıqℓıк Özel üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.647
    Beğenileri:
    375
    Ödül Puanları:
    3.730
    Yer:
    Misafir Sevmez
    Banka:
    677 ÇTL
    Gözleme
    Malzemeler
    * 1 adet bayat ekmek
    * 2 su bardağı un
    * 1 tatlı kaşığı tereyağı
    Patatesli harç için:
    * 3 adet patates
    * 3 dal taze soğan
    * 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    * Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, kuru nane


    Bayat ekmeği ıslatıp, kabuklarıyla birlikte suyunu sıkın. İyice ezip, un ekleyin. Yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 12 adet bezeye ayırın. Üzerini nemli bezle örtüp, 30 dakika dinlendirin. Patatesli harç için patatesleri haşlayıp, küp doğrayın. Ayrı bir yerde taze soğanı kıyıp, sıvıyağda soteleyin. Kenara alıp ılınmaya bırakın. Derin bir kaba aldığınız patatese, soğan, tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve nane ilave edip, iyice karıştırın. Kıymalı harç için ince doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ilave edip kavurun. Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve nane ekleyip karıştırın. Peynirli harç için peyniri çatalla ezip, kıyılmış maydanozla karıştırın. Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp, yufkaların yarısına hazırladığınız içlerden pay edin. Yufkaların diğer yarısını üzerlerine kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartıp, üzerlerine tereyağı sürün. Sıcak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş