1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Grammar test - 002

Konusu 'Pratik İngilizce - Practical English' forumundadır ve Mc_ÖRGE tarafından 19 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. Mc_ÖRGE

    Mc_ÖRGE HalaMadrid

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1.648
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kaptan
    Yer:
    İzmir
    Banka:
    714 ÇTL
    GRAMMAR TEST - 002​

    1) I'm simply surprised at your lack of authority on him. Why can't you ............... him eat his dinner?
    a. persuade**** b. ask**** c. make *** d. tell**** e. force
    *
    2) "You took the wrong bus." "It .............. the wrong one. It has brought me to the right place, hasn't it?
    a. must have been**** b. should have been****
    c. ought to have been d. can't have been****
    e. may have been
    *
    3) Why don't you pay some attention? I .............. be talking to a brick wall!
    a. would like to**** b. should better**** c. might as well
    d. will go and**** e. am going to
    *
    4) Aristotle is known to have said something like this: .............. man is a political animal is pretty obvious.
    a. This**** b. That**** c. The**** d. A**** e. - - -
    *
    5) Listen to me, Ali. The man, ............... refused your proposal, has been arrested.
    a. who have repeatedly**** b. - - -**** c. whom
    d. whose daughter has**** e. when he
    *
    6) "Don't worry; one of the robbers ............... ," said a policeman to the gathering crowd.
    a. are being pursued**** b. have been pursuing****
    c. has been pursuing d. will be pursuing****
    e. is being pursued
    *
    7) Theoretical physics ............... to be one of those pure sciences that ............... indispensable for the advancement of mankind.
    a. happens/are**** b. happens/is**** c. happen/is
    d. happen/are**** e. happens/- - -
    *
    8) I ............... asked to inform you that you're dismissed from your post as of today.
    a. - - -**** b. have been**** c. used to be****
    d. had**** e. would have
    *
    9) Would you believe it! ............... was no other than our poor old postman who had fallen into the water still holding on to his bags.
    a. It**** b. Someone**** c. Who****
    d. Somebody**** e. Man
    *
    10) Darling, I've got news for you: Meltem, together with her husband and six children, .............. come to stay with us for a whole month.

    a. have**** b. - - -**** c. has**** d. don't**** e. are to
    *
    11) ............... when the phone started ringing. This is the sort of situation that I find really annoying.
    a. Although it doesn't really bother me
    b. Ever since my childhood, I get frightened
    c. Hardly had I got in
    d. No matter what I did
    e. Immediately after I came home
    *
    12) Let's face it: The salary of an ordinary grave-digger is much higher ............... .
    a. in comparison with a doctor****
    b. than a doctor**** c. than that of a doctor
    d. than a doctor is**** e. if compared to a doctor
    *
    13) I've been meaning to ask you: This is the first time you are visiting Turkey, ............... ?
    a. aren't you**** b. is it**** c. are you****
    d. isn't it**** e. is this
    *
    14) No matter how hard I tried to make them understand, they just wouldn't take my word for ............... I said, .............. annoyed me very much.
    a. what/which**** b. that/which**** c. that/that
    d. which/that**** e. which/which
    *
    15) Let me tell you about a funny thing that happened to a friend of mine the other day: Well, he'd just had a new tyre .............. on his car and he was going to drive the family out for a picnic. (The story continues...)
    a. was fitting**** b. been fitted**** c. fitting
    d. would be fitted***** e. fitted
    *
    16) Don't you agree with me that learning a foreign language is great fun? ............... is to pick up a little Italian.
    a. A very difficult language to learn
    b. The language that I want to practise
    c. What other language than Italian
    d. What I am planning to do now
    e. Italy is the place it

    17) Yes, I know you're tired and sleepy, but let me remind you one thing: If you ............... up all night to watch that stupid film, the world would look much brighter this morning, wouldn't it?!
    a. wouldn't stay**** b. have not stayed****
    c. hadn't stayed d. would stay**** e. had stayed
    *
    18) The bus I intended to catch had an accident on the way and many people got badly injured. Just think of it: If I hadn't missed it, I myself ............... recuperating in some hospital now.
    a. would be**** b. had been**** c. wouldn't have been
    d. having been**** e. were
    *
    19) ............... for -- what you call -- his "reckless courage", all lives would have been lost.
    a. If it had been**** b. It wouldn't have been****
    c. Wouldn't it have been d. If it were****
    e. Had it not been
    *
    20) I'm pretty certain that, unless he's offered more money elsewhere, he ............... our offer.
    a. 'd accept**** b. won't accept**** c. wouldn't accept
    d. would've accepted**** e. 'll accept


    01. c 06. e 11. c 16. d
    02. d 07. a 12. c 17. c
    03. c 08. b 13. d 18. a
    04. b 09. a 14. a 19. e
    05. d 10. c 15. e 20. e
     

Sayfayı Paylaş